“Du är dum huvudet” “Du är obildad” “Du är otäck”

| 29 april, 2018

Mitt inlägg om gruppvåldtäkten i Borlänge har delats 6409 gånger, och gillats av 6700 läsare. Otroligt har vi sagt inom gruppen, för det är det. Jag ställde mig frågan varför just det inlägget? Jag tror det handlar om att texten lyfter fram de känslor många av oss känner men aldrig sätter ord på.

Av alla dessa delningar/gilla är det två som hört av sig och “skrikit” på mig. De påstår att jag ljuger, att jag är obildad, “dum i huvudet”, “otäck”, att jag använder etnicitet som ett slagträ, springer högerextremas ärenden, inte förstår att även svenska män våldtar och så vidare. Tråkiga argument förstås, men som jag ändå sakligt och med viss ironi bemött. Deras svar tillbaka – blockering såklart. Visst är det irriterande men så här de måste göra. Om de för ett ögonblick tar in argument som slår hål på deras övertygelser rämnar deras världsbild som ett korthus.

Vad var det för argument jag hävdade då? Jo, idén om den påstådda lögnen från min sida, handlar ju snarare om deras lögn eftersom de vägrar förhålla sig till relationen mellan invandring och gruppvåldtäkter.

Många vittnesmål pekar mot samma slags gärningsmän och samma slags beteende. Det handlar om invandrade män som agerar i grupp, slår ned kvinnor för att sedan våldta dem just i grupp. Grupperna består oftast av en handfull män, i vissa fall har det varit upp emot ett 20-tal. Detta slags gruppbeteende har fram tills de senaste åren varit ett okänt fenomen i Sverige.

Det finns alltså en tydlig gemensam nämnare, att det handlar om invandrade män, inte alla, men många som också sannolikt har med sig en kvinnosyn som får fritt spelrum i vårt fria och öppna samhälle. I den meningen kan vi inte, så som mina kritiker ovan hävdar, säga att det handlar om ”mäns våld mot kvinnor” eftersom dessa våldtäkter är av en annan karaktär.

Självklart våldtar även svenska män med de våldtäkterna sker i stort alltid, med några få undantag, av enskilda individer. Att generalisera och påstå att det enbart handlar om “mäns våld” är farligt eftersom det fråntar oss möjligheten att förstå mekanismerna bakom gruppvåldtäkt.
Det är viktigt att vi skaffar oss den kunskapen, inte bara för att kunna åtgärda, förbygga, och trygga kvinnor/flickor även män/pojkar i vårt samhälle. Utan också för att motverka att inte alla män som invandrat till Sverige generellt skuldbeläggs.

Hur som helst. Mina kritikers argument bygger på en slags kunskap som jag i alla fall inte tidigare stött på. Att man helt enkelt känner igen beteendet när det kommer till just gruppvåldtäkter, och att det varit en del av vår kultur sedan urminnes tider. Vad de tycks insinuera är att kvinnor i Sverige sedan generationer tillbaka är uppväxta med – eller i alla fall känner igen – att män i grupp våldtar och misshandlar kvinnor.

Vad gör man åt det här då? Jag menar, eftersom dessa förnekare inte är kapabla att vare sig se andra mekanismer ej heller lägga skulden på de män som begår våldtäkt i grupp. Vi fortsätter skriva om det. Och något säger mig efter 6400 delningar av ett inlägg som handlade om just en gruppvåldtäkt att vi bit för bit vinner mark. Jag känner i alla fall ett stort hopp.

Ursprungliga inlägget på Facebook:

 Madeleine E Lilja Rönnquists foto.

Madeleine E Lilja Rönnquist

Ni kommer hit, får en fristad undan från det krig och terror ni hävdar ni flytt ifrån. I Sverige välkomnas ni av “godhjärtade” människor med öppna armar, sedan våldtar ni en kvinna i grupp. Vad ni inte vet är att en majoritet av svenska medborgarna fullständigt tröttnat på att ni grupp våldtar kvinnor i vårt land.

Den här gången var ni fyra stycken som kastade er över en värnlös kvinna i Borlänge. Ni njöt säkert, kände makten rusa genom era kroppar, vad som föregick i era hjärnor, vill jag inte veta.

Ni har tur, och kvinnan otur. För i det här landet kommer ni snabbt omvandlas till offer för andra omständigheter och kvinnans trauma blir till ett sidospår. Hon är närmast en statist i en skräckfilm som stavas galen migrationspolitik.

Än så länge är ni inte gripna, men även om och när det sker är straffet ni kommer få, uthärdligt. Om man ska begå våldtäkt någonstans så är det just i Sverige. Här straffen löjligt låga och säkert inget som kommer beröra er nämnvärt.

Om jag fick önska något så är vore det att ni den dagen ni åker fast (om ni åker fast) att ni kastas ut direkt, helst att ni också fick vandra genom Borlänge stad, medan invånarna tyst betraktar er. Inga handhjärtan, inga öppna armar, inga refurgee welcome, utan bara en tyst betraktelse där ni själva skulle få se den ilska och sorg ni nu förorsakat. Men sådant får man inte önska, knappt ens tänka då slår åsiktspolisen till med full kraft.

Istället pratas det om mänsklighet, värdegrund, allas lika värde i alla riktningar utom just mot alla våldtagna kvinnor. Vi tvingas istället inskränka vår frihet på grund av “män” som ni. Vi tvingas att anpassa våra livsvillkor på grund av “män” som ni. Vi tvingas om och om igen läsa om hur kvinna efter kvinna våldtas av “män” som er.

https://www.aftonbladet.se/…/ung-kvinna-valdtagen-utomhus-i…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •