Ann Heberlein & Public Service

| 30 april, 2018

Det här är det mest oförskämda jag någonsin läst om mig själv. Denne Andreas Magnusson påstår att jag vill ”tysta journalister” och ”krossa public service”. Finns det inga gränser för vilka lögner och vidrigheter som kan passera?
1) Jag vill inte “krossa public service”. Jag tillhör dem som anser att public service fyller en viktig funktion – men för att de ska kunna uppfylla sitt uppdrag krävs att de beaktar kravet på opartiskhet. Jag värnar således public service och opartiskheten.
2) Jag vill verkligen inte “tysta journalister”. Pascalidou, Täppas och Olofsson får ha och uttrycka precis vilka åsikter de vill – men inte som opartiska programledare i public service. Som opinionsbildare är det fritt fram för dem att publicera debatttexter, kulturartiklar, böcker – whatever – men som programledare i public service måste de vara opartiska.
3) Jag har skrivit två texter på temat, en i Dagens Samhälle och en på Expressen Debatt. De går utmärkt att läsa för att själv bilda sig en uppfattning om min åsikt i frågan.

Ann Heberlein

https://www.dagenssamhalle.se/…/public-service-bor-ha-alla-…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •