FN-topp: Europa och resten av världen måste vakna upp

| 30 april, 2018

David Beasley är chef för FN:s livsmedelsprogram.

Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott i Sverige. Under måndagen genomförde Säpo tillsammans med polisen insatser på flera platser i Stockholmsområdet. Ett beslut togs av åklagare för Riksenheten för säkerhetsnivå att anhålla dessa tre för förberedelse till terroristbrott.

Det här ger mig kalla kårar. Mycket som skett i Sverige, inte minst i fallet Akilov har givit oss en inblick i hur rörig migrations- och asylpolitiken är. Den är varken rättssäker eller förankrad i någon ordning och reda. Det är snarare ett veritabelt kaos.

Samtidigt som vi nu möts av nyheten om att tre personer gripits misstänkta för förberedelse av terror brott, tänker jag på den pågående rättegången mot Akilov, och den artikel jag läste i AB för någon dag sedan.

I den gick en FN-topp ut och sa att IS-ledare planerar att infiltrera en ny flyktingvåg. IS letar upp, menar han, områden för att destabilisera i hopp om att skapa migration till Europa. Oroande minst sagt med tanke på det kaos vi har i migrations- och asylpolitiken.

Hans kommentar till oss européer är att vi måste vakna upp, låt oss hoppas det sker per omgående.

http://news.cision.com/…/flera-misstankta-for-forberedelse-…
https://www.aftonbladet.se/a/yvnP7A

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp