Lars Vilks – Möjlig rörd rumpa

| 30 april, 2018

Kunglig rumpa fick full medieexponering (Aftonbladet, Expressen). Det var naturligtvis kulturprofilen som aktiverades för denna vackert teatrala gest. Huruvida det verkligen var rumpan som blev berörd är inte på något sätt ställt bortom allt tvivel. En annan teori är att det rörde sig om rörd rygg på majestätet. Som nyhet vinner dock rumpan lätt över ryggen. En del iakttagare (Aftonbladet) har noterat kulturprofilens demokratiska sinnelag: såväl hög som lägre. Om det nu alls har hänt.

Det blir lite väl mycket Akademie, vem skall reda ut vad och varför?

Låt oss därför ett ögonblick fly till kvalitetskonsten. En av de mest framgångsrika emerging artist är fransk-brittiskan Laure Prouvost. Hon ägnar sig åt svårtolkad konst som kan sägas handla om språk och översättningar, ett ansett och legitimt område i samtidskonsten. Här är ett exempel:

 

 

 

2575: Möjlig rörd rumpa

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •