Tino Sanandaji – Sverige beter sig som en bananrepublik

| 30 april, 2018

Morgan Johansson förklarar för BBC att det inte finns någon koppling mellan invandring och brott med argument att bara två procent av fångar är från Syrien och Afghanistan: “I certainly don’t see that link when I am looking at Swedish prisons and custodies. One percent of the population in our Swedish prisons are Syrians, one percent are from Afghanistan. The people who are causing problem for us today, the vast majority of them are born in Sweden. And that is not an issue of migration, that is an issue of integration“

Det kan ta flera år i rättskedjan innan brottslingar hamnar i fängelse. Om man vill veta vem som begår dagens brott tittar man hursomhelst på hur många av de som *döms* som är nyanlända, inte andel av alla som sitter inne inklusive de som begick sina brott tjugo år sen.

Frågan är om siffran överhuvudtaget är sant. Vad är justitieministerns källa? Sa inte Morgan Johansson att de vägrar registrera kriminellas bakgrund? Har regeringen tillgång till hemlig data om invandrares brott som de vägrar visa andra, och som ger de debattfördel att i valrörelsen kunna citera siffror som ingen kan granska? Är det förenligt med offentlighetsprincipen?

Sverige beter sig som en bananrepublik när regeringen hemlighåller statistik om en viktig politiskt fråga för väljarna. Alliansen ger tyst samtycke till socialdemokraternas fiffel att mörka statistik så de kan luras om invandringens effekt på brott. Eftersom journalister, kriminologer och Alliansen inte vill syna bluffen är det upp till välinformerade medborgare att pressa de och be om källa.

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/morgan-johanssons-vilseledande-facit-om-brotten-21916

Morgan Johansson förklarar för BBC att det inte finns någon koppling mellan invandring och brott med argument att bara…

Slået op af Tino Sanandaji30. april 2018

 

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp