Tänk om Löfven kunde lyssna lite på folket

Björn Karlsson kommenterade mitt inlägg om Löfvens Första Maj-tal och guldregn så här:

Mycket kloka ord Madeleine. Som vanligt ett tal ifrån statsministern med löften precis lagom till valet.
Varför fanns inte dessa tidigare och som då skulle vara sjösatta på riktigt? Det handlar mer om att skjuta focus ifrån sina misslyckanden och media att skriva något annat än den verklighet som vi alla har.

Det är väl märkligt att ett parti som har haft makten i över 40 års tid (med något enskilt undantag) kan gå och demonstrera om jämlikhet, rättvisa löner, bättre intergration, mindre köer i vården osv.

Nu säger Löfven att man ska satsa på pensionärerna. Det har ni ju sagt varenda gång, det är mer ett mantra än ett resultat. Ni inom S går ju i klartext och demonstrerar mot er egna politik. Varje gång så är det mot er själva Stefan Lövfen. Varje gång LO är ute och pratar om er politik för arbetsmarknaden och dess brister är det era egna brister ni kritiserar. Hur trovärdigt är det?

Det vore mer logiskt att Alliansen och SD gick och demonstrerade mot den förda politiken. Enkelt logik tycker jag.

Alla dessa våldtäkter, skjutningar, misshandel, gängbråk och en havererad migration talas det tyst om. Frågor som borde lyftas allra högts upp på dagordningen. Fick man ordning på dessa problemområden så skulle det finnas många pengar i statskassan till vård, omsorg, skolor och våra pensionärer.

Tänk om man kunde lyssna till folket som vet. Tänk om man kunde ta in folks riktiga verklighet och på riktigt skapa det fina land vi en gång hade. Då krävs det raka motsatsen till en krokodil, för den har en mkt stor mun och små öron. Vi har två öron men bara en liten mun Stefan Löfven.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp