Polisen har spärrat av kyrkogård efter misstänkt våldtäkt!

| 5 maj, 2018

Polisen utreder ännu en misstänkt våldtäkt på en minderårig. Denna gången i Östervåla i Heby kommun, polisen har spärrat av en del av kyrkogården på orten. Ingen gärningsman har gripits. Polisen fick uppgifterna på lördagsförmiddagen om en misstänkt våldtäkt på kyrkogården i Östervåla, men själva händelsen ska ha inträffat för ett par dagar sedan.

Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen säger till SVT Nyheter Uppsala: “Vi har genomfört en teknisk undersökning på platsen, vilket har försvårats av att det har skett utomhus. Nu fortsätter utredningen med förhör med målsägande.”
I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.
Wideberg säger: “Vi har ingen frihetsberövad eller gripen. Vi är beroende av vad den tekniska utredningen kan ge, samt vad vi kan få ut från förhöret.”

Att den minderåriga inte har anmält våldtäkten är kanske inte så konstigt, vare sig det är en tjej eller kille så finns där en skam att bli utsatt för ett sådant övergrepp och har inte den minderåriga någon familj eller någon som bryr sig om den så är det inte konstigt att det dröjde med anmälan. Man får bara hoppas att den som gjort övergreppet åker dit och får sitt straff.

https://www.svt.se/…/uppsa…/polisen-har-sparrat-av-kyrkogard