Partiledardebatten igår var närmast surrealistisk

Vi har vare sig tid eller råd med sådant längre. Problemet är att så länge Stefan Löfven lever i villfarelsen att exempelvis arbetsvillkor är kopplat till den ökade otryggheten och våldtäkter kommer vi inte komma fram till någon lösning.
Eller som Jonas Sjöstedt som fortsätter hävda att det absolut farligaste är att vi pratar om om svenska värderingar, som om våra värderingar vi byggt det här landet vore ett hot. Eller som Ulf Kristersson som höll med om att våldtäkter ökar, men samtidigt påstod att han inte visste varför. Eller som Jan Björklund helst vill förneka att vi tagit in män från Mellanöstern med en syn på kvinnor som står i direkt opposition mot vår.

Och så migrationspolitiken igen. Jimmie Åkesson hade naturligtvis rätt när han sa till Annie Lööf att vi kommer hjälpa betydligt fler, och vara betydligt mer humana om vi lämnar den migrationspolitik vi haft under så lång tid.

Men för Stefan Löfven, Annie Lööf, Jonas Sjöstedt, Isabella Lövin är det tydligen meningen att vi ska fortsätta att rasera och sälja ut hela vårt land för att andra länder inte vill ta ansvar för sitt eget folk?

Det i dagsläget förhärskande politiska babblet om humanism, svenska värderingar som ett hot och medmänsklighet tillåter inte en saklig diskussion om någoting. Deras verklighet och vår verklighet står så långt ifrån varandra som den möjligt kan göra.

Det är inte underligt att omvärlden skrattar åt den ”sandlådepolitik” som nu råder i Sverige. Den enda som lyckades lyfta debatten över marknivå var Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson. De förhöll sig sakligt och till den verklighet vi faktiskt lever i.

De övriga. De har som vanligt ingen uppfattning om den misär som även råder bland svenska medborgare.

Fattigpensionärerna bara ökar och det är kris inom äldrevården. Gamla och sjuka orkar inte göra sig hörda eller protestera mot den växande vanvården. Det är kris inom sjukvården, inom polisen, kvinnor, flickor och pojkar våldtas.

Det finns ett uttryck som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på partiledardebatten: “die dummen Schweden”. Vår regering består av en samling fega, ansvarslösa, korrumperade, giriga och omedvetna politiker som saknar allt sunt förnuft.

Under den tid som dessa ansvarslösa politiker fortsätter att leka i den politiska sandlådan kommer fler extremister/terrorister nästla sig in vårt land. Fler kriminella element kommer i lugn och ro kunna fortsätta skapa sig plattformar. Fler asylsökande män kommer kunna gruppvåldta utan att riskera utvisning.

Jag skäms banne mig över att vara svensk.

Madeleine E Lilja Rönnquists foto.