Svenska barn mobbas för sina värderingar

Religös mobbning, åt det andra hållet, det trodde man inte skulle kunna ske i ett land som beskriver sig som tolerant och som bygger allt på den så kallade värdegrunden, vad den nu är. Ett vapen mer än goda principer enligt mig.

Nu har det dock skett, och detta samtidigt som böneutrop beviljats. Är det ingen som ser varthän det barkar?

“En del barn har blivit retade för att de äter vissa livsmedel som fläskkött samt för deras kläder (exempelvis att de bär shorts eller att vuxna inte bär slöja). I skolan belyser vi allas lika värde oavsett religion, etnisk bakgrund, sexuell läggning, ålder, kön eller ursprung”.

Det är häpnande lika mycket som det är skrämmande. Vad dessa mobbare fostras in i står ju bortom all tvivel.

Alla borde ju förstås skriva: Sluta flata mot den här utvecklingen, men få kommer göra det. Alla borde förstås se vilken attack det här mot det fria samhälle vi håller för sant, Oavsett vem som ligger (föräldrarna) måste det vara ett slut mot flatheten mot sådant här.

Föräldrar är ansvariga för sina barns fostran, och varje förälder är självklart inte bara fri att, utan även skyldig, att i sin fostran utgå ifrån någon form av demokratiskt tänkande. Visst man kan inte hindra föräldrar från att undervisa sina barn i religiösa dogmer, men det fråntar dem inte ansvaret att uppfostra sina barn till demokratiska individer.

https://www.expressen.se/nyheter/sexaringar-som-ater-flask-mobbas-skolan-ber-om-hjalp/

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp