Stefan Löfven när ska du lära dig hålla tand för tunga.

| 11 maj, 2018

Och när ska du lära dig att du måste vara insatt i hela frågan innan du uttalar dig.

Det är väldigt besynnerligt att läsa vad du säger om böneutropet i Växjö. Du menar att det inte handlar om religionsfriheten, utan om en ordningsfråga; om det är störande eller inte störande. Dessutom påpekar du att vi lever i ett land med flera olika religioner, och att det är vad vårt samhälle bygger på.

Om vi lämnar det där med religionsfriheten och hur den bör tolkas därhän för en stund, för att raskt istället ta oss an det där med ordningsfrågan.

Om det ytterst och enbart handlar om huruvida böneutrop är störande eller inte vill jag att du förklarar för mig varför Katolska kyrkan i samma stad nekades klockringning vid sina gudstjänster. Faktum är att jag anser att du bör klargöra det här för hela vårt samhället, nu när du ändå använt både din position som statsminister för att få säga ditt, och riksmedia för att få ut det du tycker. För det är vad det här landar i, ditt tyckande och tänkande. Och så har vi det där med religionsfriheten, så som du valt att tolka den ingår alltså inte den Katolska kyrkans klockringning i den. Märkligt.

Det är det bra fegt att hänvisa till en väldigt godtycklig religionsfrihet och att bara väga in ljudnivåer. Det är att som statsminister smita från sitt ansvar att leda i en komplex fråga, men det är ju så vi känner igen dig vid här laget, som en duckare och smitare, allt för att inte du stöta dig med dina väljare.

https://www.metro.se/…/politikerna-splittrade-efter-besked-…
http://www.smp.se/…/katolska-kyrkan-nekades-klockringning-…/

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp