Våldtäkt och graviditet

Hittade det här inlägget av min gamla vän Gudrun på facebook. Tänkvärd.

Jag har tagit del av våldtäktsdiskussionen i landet. Då påmindes jag om en händelse då jag var 9 år. De vuxna runt mig diskuterade högljutt om en kvinna i Oslo som fött ett barn. Efter förlossningen tog hon barnet och slängde det i väggen. Barnet dog. Hon anklagades för mord. Kvinnans försvar var att hon våldtagits av en Naziofficer, som gick fri från alla konsekvenser, medan hon skulle ansvara för barnets liv och uppfostran utan hjälp från fadern våldtäktsmannen. Jag vet inte var historien slutade, men jag har aldrig glömt den hätska diskussionen. Ser man inte samma historia upprepas? Vilket ansvar tar alla dessa gruppvåldtagare i dag för de barn som kommer? Inget alls.

Av Gudrun Ekstrand, Fil.dr. och författare