Farligt att strunta i lagrådets kritik om de 9 000 afghanska männen

| 12 maj, 2018

“Att strunta i lagrådets kritik och i stället lyssna på diverse aktivistiska batikgrupper och låta 9 000 afghanska män stanna är att skjuta sig i foten och skapar en farlig precedens. Inget hindrar kommande regeringar att på samma sätt köra över lagrådet men med helt andra politiska mål, skriver Herman Gill, före detta polis, i Nyheter Idag.

Och visst är det så, det är vi många som påpekat länge, men har det hjälpt? Inte det minsta. “Vi måste stå upp för det mänskliga” har det låtit. “Vi behöver de ensamkommande” är ett annat tradigt argument. “De har varit barn.”

“Att en regering under röd flagg kör över ett lagråd och polisen är väl kanske vad man kan förvänta sig med tanke på hur synen på polis och rättsväsende traditionellt sett varit hos vänstern. Socialdemokraterna har som bekant under hela 1900-talet visat prov på att partiet tydligen står över lagen så länge det främjar de egna intresset,” fortsätter Gill.

Socialdemokraterna har väl närmast gjort det sin “grej” att köra över allt som går dem emot; handlar det inte om lagrådet, så handlar det om vanligt folk som ska tystas, medan aktivister skjuts fram som en röst av folket.

Gill ställer sig frågan. “Vems/vilkas moraliska, rättsliga, konsekvens-, religösa eller etiska kompass ska vi rätta oss efter här näst, och i vilken fråga? Har vi inte lagar som är utformade och reglerade med samhällets bästa som utgångspunkt? Är inte de instanser och tjänstemän som jobbar med detta trovärdiga? Har de en ond agenda, den lilla försvarslösa människan mot det stora onda?”

Vems/vilkas kompasser vi ska rätta oss efter vet ju redan. Och skulle en annan aktör plötsligt dyka upp och konkurrera med sossarnas särskilt utvalda grupp, ja då kommer även den effektivt tystas, med hjälp av samma aktivister.

Tror ni mig inte? Inte ett enda av de argumenten som regeringen, eller de olika aktivistiska grupper drivit angående de 9000 afghanerna har handlat om asylskäl. Det har handlat känslor, företrädesvis batikdamers känslor: han har ju varit här så länge, han har kommit in i gemenskapen, han är så duktig, han ska snart ta examen, han kommer snart bli vår nya statsminister, okej det sista var kanske lite överdrivet.

Nåväl, läs artikeln för den är ruskigt bra!

Debatt: Farligt att strunta i lagrådets kritik om de 9 000 afghanska männen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •