Måtte detta gälla allt osakligt religionshat och att det inte blandas ihop med faktabaserad religionskritik.

| 12 maj, 2018

Snart kan man få upp till sex års fängelse i UK om man är fientlig mot bl a en religion på nätet och även när texter eller filmer sprids i sociala medier eller på youtube. Nu är det alltså bara att hoppas att detta även gäller allt judehat och all kristofobi som drabbat Europa genom den stora invandringen och som lett till att muslimer står för runt 50% av de antisemitiska hatbrotten i UK och inom EU.
När man i den bifogade skrivelsen även kan läsa om etniciteten på de hittills fängslade dominerar “vita” totalt vilket förstås skapar en del frågetecken.
“Sentencing Council” utvecklar alltså vägledningar till domstolarna när det gäller hur långa fängelsestraff de ska utdöma och nu höjs alltså straffen för detta.
 
“UK Proposes Six Year Prison Sentences for Online Posts Against Religion, Transgender,” by Liam Deacon, Breitbart, May 10, 2018:
 
People promoting “hostility” towards a religion or the transgendered online could get much harsher sentences, of up to six years in jail, especial if they have a large online audience according to new proposals.
 
The Sentencing Council for England and Wales has drafted changes to public order offences, including anyone perceived as targeting online a “protected characteristics” including “race; sex; disability; age; sexual orientation; religion or belief; pregnancy and maternity; and gender reassignment.”
 
 
I början av den bifogade skrivelsen kan man läsa:
“What is the Sentencing Council?
The Sentencing Council is the independent body responsible for developing sentencing guidelines for the courts to use when passing a sentence. Part of the Council’s remit1 is to conduct public consultations on guidelines for the sentencing of offenders.”
 
Hela sammanställningen är intressant att läsa men framför allt partiet från sidan 49 och framåt:
https://www.sentencingcouncil.org.uk/wp-content/uploads/6.4328_Public_Order_Offences_Guideleines_Consultation_web.pdf
 
https://www.jihadwatch.org/2018/05/uk-proposes-six-year-prison-sentence-for-criticizing-islam