Paulina Neuding – Böneutrop här för att stanna

Enkelt sagt. Om böneutrop stoppas kommer man också vara tvungen att ta bort till exempel klockringningar och psalmsånger på skolavslutningar för att de kan uppfattas som kränkande för vissa grupper. Alltså, det ska vara lika för alla.

Lika lite kommer vi kunna ställa tillbaka kristna symboler som tagits bort i våra kyrkor och på andra offentliga platser då de kan uppfattas som kränkande. Eller tänk om (eller snarare när kanske) vi tar bort korset i vår flagga (som symboliserade att vi svenskar var kristna en gång i tiden) och sedan ville ta tillbaka det kränkande korset. Skulle det gå? Tveksamt, iallafall skulle det bli en lång utdragen process.

 

“Givet hur svensk religionsdebatt tenderar att föras, kommer det inte att vara politiskt möjligt i Sverige att föreslå inskränkningar i befintliga muslimska praktiker.”

Alltså, bollen för att vi kommer få uppleva böneutrop på fler platser i landet är redan i snabb rullning, den kommer fortsätta rulla vidare över Sverige. Och förhoppningen att vi kanske därmed skulle få höra fler kyrkors klockor är nog ingenting vi ska förvänta oss. Vi vet ju hur det gick nyligen med den katolska kyrkan i Växjö och deras klockringningar. Jag avslutar som jag brukar. Det får räcka nu.

http://www.gp.se/debatt/böneutrop-här-för-att-stanna-1.5948100

http://www.expressen.se/kvallsposten/mosken-far-ha-boneutrop-men-kyrkan-fick-avslag/