Politik handlar alltid om prioriteringar. Man väljer.

| 13 maj, 2018

Politiker, debattörer eller andra åsiktsanhängare av den där minst sagt märkliga värdegrunden: “allas lika värde” borde läsa vad Stefan Krakowski, skriver:

“Politik handlar alltid om prioriteringar. Om en grupp får mer pengar måste en annan få mindre. Eller inga pengar alls.
Frågan är bara vilka man vill prioritera. Fattiga pensionärer – eller afghanska män utan asylskäl.”

Politik handlar alltid om prioriteringar

Så där! Pang på rödbetan bara. För det är precis vad det handlar om, PRIORITERINGAR. Och det säger något om dessa prioriteringar när regeringen väljer att prioritera afghanska män utan asylskäl framför svenska pensionärer. Det är inget annat än en väldigt tydlig signal till väljarkåren.

Och det säger något om dessa PRIORITERINGAR när Annika Strandhäll (S) “lägger skulden för den alltmer ansträngda situationen inom vården på pensionärerna” när man samtidigt kan läsa vad Socialstyrelsen säger:

“Förra årets ökning av asylsökande har påverkat hälso- och sjukvården på flera sätt. Störst är utmaningarna inom primärvård, mödrahälsovård, förlossningsvård, barnhälsovård, barnpsykiatri, infektionsvård och tandvård. Det är områden där situationen redan innan var ansträngd, bland annat på grund av personalbrist.”

Så, politik handlar alltid om prioriteringar. Om hur en grupp får mindre och om hur en annan får mer. Frågan är bara vilken grupp man vill prioritera.

https://www.expressen.se/…/till-er-som-fornekar-att-grupp-…/