Ann Heberlein – Yrvaket på Expressen

Yrvaken reflektion av Expressen (som givetvis väljer en helt absurd bild av mig – varför gör ni så här? En bild där jag står med öppen mun??? Det finns hundratals bilder av mig). Dessutom innehåller texten sakfel. Jag undersöker inte etniska förklaringar till våldtäkt. Jag intresserar mig för kulturella förklaringar, alltså normer och värderingar i relation till sexuellt våld Jag tror inte på etniska förklaringar eftersom det förutsätter en biologisk essentialistism vilket i sin tur skulle innebära att människor var oförmögna till förändring. Jag tror alltså inte att män från Afghanistan är överrepresenterade vid gruppvåldtäkter för att de är afghaner utan för att de är påverkade av normer och värderingar som finns i den afghanska kulturen. Normer och värderingar går att förändra – därför är det viktigt att undersöka vilka normer av värderingar män som våldtar omfattar..

Av Heberlein Ann

https://www.expressen.se/kultur/vem-blir-vinnare-i-det-digitala-mecenatsystemet/?

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *