Böneutropen riskerar att göra segregationen blir definitiv

Staffan Gunnarson talesperson i migrationsfrågor för Medborgerlig Samling, skriver klokt om böneutropens vara eller icke-vara.

  1. Något som förvånar Gunnarsson är att alla tycks bortse från vilka de i slutänden är som kommer drabbas. Det är knappats den välmående medelklassen. “Där dessa utrop blir aktuella kommer i stället vad som brukar kallas för white flight att tillta och är de redan utflugna, så försvinner de sista sekulariserade invandrarna tillsammans med mer moderata, icke-fundamentalistiska muslimer. Med tanke på vilka grupper som i regel önskar praktisera denna ritual, så behöver ingen betvivla att kvar blir en starkt muslimsk konservativ miljö som dominerar både kulturellt, socialt, religiöst och som riskerar att göra segregationen definitiv.”
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *