Har herr Löfven någon möjlighet att vara stolt??

| 14 maj, 2018

En repris dök upp i mitt flöde 3år gammal och känns lika aktuell ännu!!

Liten reflexion!! Läs om ni vill! Annars bara att hoppa över texten. Kan och kommer innehålla meningsbyggnadsfel och säkert ett och ett annat ni kan reta er på!!

Jag skulle vilja presentera min verktygslåda!! Inte mycket för världen!! Men viktig för mig. Min lilla Rasmus kallar den förr för “pappas trolleriväska” den där magiska lilla väskan som kunde laga allting..

Nej jag erkänner den kan inte laga allting och nog saknar den en hel del verktyg och lite allmän o-ordning.. Men i kombination med fullproppad bil min kunskap och färdigheter så är jag villig erkänna den löser mycket och fyller min dag med nya klurigheter och sätter mat på bordet så jag är rätt nöjd med min verktygslåda!! Ibland sätts lådan på stora krav då inte rätt verktyg finns att tillgå…

Men jag har kunder som litar på mig. Att jag på något magiskt vis får igång deras maskiner. Deras inkomst hänger på att jag gör ett gott arbete och om jag inte kan laga på “riktigt” så i alla fall nöd-laga. Så maskinen fungerar till rätt delar finns att tillgå!!

Men mina verktyg är viktiga!! Erfarenhet och kunskap löser resten!! Det är upp till mig att se till att jag har rätt verktyg kunskap för att klara arbetet… Så med detta är det självklart att ibland behöva byta ut slitna verktyg ibland bygga om verktyg till mer specialfunktioner som kanske bara klarar ett jobb. Men då är det ovärderligt för att klara just det jobbet… Tillika är det en självklarhet att förnya mina kunskaper när maskinerna utvecklar sig och helt nya problem uppstår…

Ja jag är rätt stolt över mitt arbete och mina verktyg…

Det får mig ändå fundera lite. Misstänker egentligen är inte mitt jobb bättre sämre än alla andra jobb. Alla är nog rätt stolta över sitt jobb och besitter färdigheter kunskaper specifika just sitt arbete…

Men då funderar jag över herr Löfven kan han i huvud taget ha en möjlighet att vara stolt?? Varje dag måste vara en mardröm!! Att inte klara jobbet brukar ge den känslan. Han vägrar tillgodose sig nödvändig kunskap, rätt verktyg eller har han ens färdigheter och erfarenhet nog för att klara sitt arbete?? Misstänker att aldrig någonsin har begreppet “fel man på fel plats” stämt bättre in!!

Öppna sina hjärtan är bra, men att öppna sin hjärna är bättre!! Det är vad som äntligen håller på och ske. För nu har Löfvens “kunder” tröttnat och börjat hoppa av. En efter en och i allt snabbare takt!! För “kunder” kräver ett bra arbete för sina pengar. De inser att kunskap och bra verktyg är redskap som behövs för ett bra arbete… SVERIGE FÖRTJÄNAR SÅ MYCKET BÄTTRE!!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *