”Hur tänkte regeringen?” Migrationskonferens med 40-mannagrupp, i Saudiarabien!

| 14 maj, 2018

Man ifrågasätter verkligen regeringen på mer än ett vis. Nu har det framkommit att regeringen i slutet av april höll en migrationskonferens, men var hade de denna konferensen jo i Saudiarabien av alla ställen. De reste alltså ner till ett land som Sverige så ofta kritiserar och som inte tagit emot en enda flykting. Dit reser alltså 40 personer från Sverige på det de kallar högnivåmöte med Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik och chefer på utrikes- och justitiedepartementet, dessutom medverkade chefer för nio utlandsmyndigheter och flera representanter från Migrationsverket.

Temat för konferensen var samverkan mellan berörda myndigheter och departement och hur de ska kunna möta de gemensamma utmaningar som finns på grund av konflikten i Syrien. De lyfte även betydelsen av att fortsätta bevaka utvecklingen i Mellanöstern, och att stärka samarbetet kring analyser och prognoser.
Visselblåsaren för detta är Merit Wager som även skriver på sin hemsida om denna konferens.
”Att man bevakar utvecklingen i regionen är väl så självklart att man inte behöver ha en konferens för att konstatera det. Liksom att samarbetet vid det här laget, när Sverige har minst 30 års erfarenhet av en stor asylinvandring, borde vara i det närmaste perfekt mellan olika inblandade aktörer.”

Hon fortsätter:
”Det finns skäl att undra över valet av land för en svensk migrationskonferens. Att Utrikesdepartementet och Justitiedepartementet, delar av Sveriges regering, väljer att samla en 40-mannagrupp för en konferens i just Saudiarabien tarvar en förklaring. Hur tänkte regeringen? Saudiarabien som Sverige så ofta kritiserar. Saudiarabien som inte har något överhuvudtaget med asyl- och flyktingfrågor att göra.”
Andra som kritiserat denna konferens är författaren och journalisten Nuri Seyhan Kino, som i ett Facebookinlägg skriver.

“Fett avslöjande av Merit Wager. Svenska myndigheter på konferens om migration och asylrätt i Saudiarabien. Ja, ni läste rätt. Sverige placerade en sådan konferens i förtryckarlandet Saudi. Det här är fel på så många plan att jag inte ens vet var jag ska börja. I texten står också att man åkte just till Saudi för att man bättre ska förstå kriget i Syrien. Vänta nu? Åkte ni till det land som har sponsrat terrorism för att förstöra en granne för att lära er mer? Man baxnar. Det blir värre, för att lära sig mer om migrationsfrågor håller Sverige konferens i det land som inte har tagit emot en enda flykting. Jag vill genast veta vad det här har kostat? Sedan vill jag veta varför just Saudi?”

Vad ska man säga om ett sådant tilltag?
Är det så dessa chefer hanterar de skattepengar som vi betalar in?
I så fall så vill jag kunna öronmärka mina skattepengar så de används där de gör mest nytta. För där dessa skattemedlen hamnade gjorde de säkert ingen nytta alls mer än i att ge dessa chefer och myndighetspersoner ytterligare en utlandsresa på vår bekostnad.
Nu har Nyheter Idag sökt representanter för Migrationsverket för en kommentar, undrar om de överhuvudtaget får en, jag personligen betvivlar det.

Göran Walther

https://nyheteridag.se/migrationskonferens-med-40-mannagru…/
http://meritwager.nu/…/en-migga-hor-av-sig-och-berattar-oc…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *