Katerina Magasin – Ropen skalla, kyskhetsbälte åt alla

Flickor som riskerar att föras ut ur landet och giftas bort tipsas nu om “skeden i trosan”-tricket, en metod som lanserades i Storbritannien för några år sedan då problemet med barn i hederskulturer började bli utbrett.

Anti-våldtäkts-trosan lanserades för en tid sedan som ett sätt att förebygga de många övergreppen i Europa, här en bild från Daily Mail.

Turen är nu kommen till Sverige, då över 250 000 unga befaras riskera övergrepp av sin egen familj i hederns namn. Dessvärre riskerar allt fler flickor och kvinnor i Sverige sexuellt våld numera, och det helt utan att ha minsta uns av heder runt sig. Madeleine Lilja Rönnqvist skriver idag om att nya tider kräver nya, radikala grepp. Varför inte en kombination av kyskhetsbälte, armband och dialog, när hårdare straff tycks omoderna. (Obs, texten kan innehålla spår av dräpande samtidsironi.)

 

Ropen skalla, kyskhetsbälte åt alla

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *