Nu ropar man efter centrala förläggningar att förvara flyktingar som ska utvisas i Tyskland

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer stiger som en raket i opinionsmätningarna genom sin skärpta flyktingpolitik, skriver SvD. Seehofers popularitet kopplas samman med attackerna på poliser nyligen. Då omringades polisen på ett flyktingboende av 200 flyktingar när en ung man skulle utvisa.

”Super-Horst” har Horst Seehofer kallats i tysk media. Till höger en flyktingförläggning i tyska Regensburg. Foto: Kay Nietfeld och Armin Weigel/AP

Efter en sådan händelse är det inte särklit märkligt att den som driver hårdare flyktingpolitik stiger i opinionen. Det är inte heller särskilt märkligt att Tyskland sedan dess haft en het debatt om “laglösa områden och flyktingar som går under jorden eller som inte kan utvisas på grund av läkarintyg eller överklaganden samt utdragna rättsprocesser.”

Precis som många i Sverige, opponerar sig den tyska befolkningen mot den anti-utvsiningsröelse som finns bland flyktingar, men tillskillnad från Stefan Löfven som beviljar amnesti när prosteter reses, säger denna Seehofer klart och tydligt att flyktingarnas agerande är ett slag i ansiktet på den laglydiga befolkningen. Han försäkrar därför den tyska befolkningen att staten efter nämnda incident kommer reagera hårt och konsekvent.

För Horst Sheefer är det kristallklart: “Vi kan inte acceptera att en hel anti-utvisnings-industri medvetet saboterar rättsstaten, kritiserade han och beskyllde dessa grupper för att sprida osäkerhet och oro i befolkningen.”

Det här får mig osökt att tänka på de 9000 afghaner som tillsammans med en allsköns aktivister lyckats sätta allt som har med rättssäkerhet och asylprocess ur spel.

Seehofers recept för att inte något liknande ska kunna inträffa igen är att upprätta centrala förläggningar med plats för upp till 1 500 flyktingar. “Där ska i framtiden alla nyanlända flyktingarna placeras. Och där ska hela asylprocessen genomföras.” Personer som beviljas asyl ska omedelbart slussas ut. De som fått avslag kommer få stanna på anläggningen, utan möjligheter att organisera sig.

https://www.svd.se/nya-asylpolitiken-centrala-forlaggningar-i-tyskland

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *