Imam förespråkar svält av barn

| 15 maj, 2018

Imam Abd al Haqq Kielan uttalar sig med anledning av att skoledningen i Vingåker uppmanar föräldrar att se till att barnen kommer utvilade till skolan och är mätta under ramadan.

Imamens argument för att barnen ska fasta är mer än lovligt korkat. Han påstår att man inte kan förbjuda barn att utöva sin familjs tro. Snömos förstås. Det handlar inte om att förbjuda, det handlar om att ta ansvar för barn! Det är just vuxenvärlden kring dessa barn som tvingar in dem i en religiös tradition som dessutom inte är obligatorisk för barn under ramadan.

Nej, man måste inte alls förstå att barn ska svälta under dagtid på grund av religiösa övertygelser. Barns möjlighet att påverka sin egen situation är dessutom mycket liten. När det gäller just barn, är det här en tradition som faktiskt gör mer skada än nytta. Herregud, det räcker väl med att vi har barnäktenskap i det här förbannade landet, någon måtta får det faktiskt lov att vara.

Låt mig också påpeka att när denna imam säger att kristna också förväntas att fasta, men att få gör det, utan tvärtom menar han att vi äter “semlor så gott som hela dygnet” så blir jag rent ut sagt förbannad! Det stoppar inte där, han påstår dessutom att om fastan hade handlat om kristna barn så hade tongångarna varit annorlunda, då skulle man ha skrivit in i det i kommunallagen, att fasta är något man får räkna med. Nej, det hade inte varit annorlunda. Det begriper ju varenda kotte att barn som fastar, går i skolan och i övrigt lever att aktivt liv inte mår bra av att fasta. Lärarna på Ronnebyskolan beskrev precis hur svårt det är för dessa barn i skolan:

”Vi ser på skolan barn som kommer för sent för att de är trötta för att de inte äter som vanligt. Vi ser också att barnen har svårt med koncentrationen, är bleka och har svårt att orka med en hel skoldag. Som rektor och skolsköterska vill vi att barnen ska må bra och orka med sin skoldag och kunna delta på de aktiviteter som man har nu i slutet av terminen. Barnen ska äta på skoldagarna och om de måste fasta får de göra det på helger och lov”

Den här imamen tycks inte förstå att i det här landet värnar vi om alla barn, och att det också är vår förbannade skyldighet! Om denne imam, och vuxenvärlden runt honom vill fasta, FINE!, gör det, men blanda för tusan inte in ungarna i det.

Nu ska jag skölja ned den här eländiga artikeln med en stor fet semla!

https://www.svt.se/…/imamen-man-kan-inte-forbjuda-barn-att-…
https://www.svt.se/…/vingaker-overvager-uppmaning-till-fora…

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp