Carolin Nielsen: Den impotenta Alliansen slår till igen!

| 17 maj, 2018

I Nyheter Idag opinion skriver Carolin Nielsen är legitimerad sjuksköterska och talesperson för Medborgerlig Samling i
vård- och omsorgsfrågor om Alliansens ryggrad och ideologiska kompass och hur svår den är att hitta idag.
Att man är ingen opposition och visar ingen vilja att styra landet. Om det senaste exemplet, hur man släpper igenom vänsterregeringens förslag om förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkringar genom att lägga ner sina röster.

Hon börjar skriva så här: “Än en gång har Alliansen släppt igenom vänsterns förslag i riksdagen genom att lägga ned sina röster. Denna vecka gällde det avdragsrätt för fackavgifter och framförallt förslaget om att införa förmånsbeskattning av privata sjukvårdsförsäkringar. Ett mörkrött förslag som kommit på bordet enkom för att Löfven är beroende av vänsterpartiets stöd för att kunna dra runt sin svaga minoritetsregering.

Alliansen ursäktar sitt agerande med den praxis som finns att inte ”bryta ut” enskilda sakförslag ur budgeten, vilken de redan har släppt igenom. Dock avfärdar både Finans- och Skatteutskottet att förslaget skulle omfattas av budgetreglerna. Alliansen hade alltså mycket väl hade kunnat rösta ned förslaget utan att strida mot praxis, men man valde att lägga sig platt.

Det här är inte första gången Alliansen, eller delar av den, tillåter sig att ”släppa igenom” förslag från regeringen av till synes obegriplig anledning. Senast såg vi juristen Annie Lööf stå på presskonferens och meddela att hennes parti kommer släppa igenom det lagvidriga och orättvisa förslaget om partiell flyktingamnesti för en grupp utan egentliga asylskäl. Det är möjligt, för att inte säga troligt, att Löfven i sitt stilla sinne hade hoppats på hjälp från oppositionen för att stoppa eländet. Men där bedrog han sig.

Finansministerkandidat Elisabeth Svantesson (M) skjuter den före detta borgerliga paradfrågan om marginalskattesänkning på framtiden då hon anser att det skulle bli en för stor kostnad för staten. Reepaluförslaget om begränsningar av vinster i välfärden kommer upp på bordet härnäst och nu bävar företagarna i skola och omsorg eftersom Alliansen inte längre bevakar deras intressen. Det är ett hån, inte bara mot företagarna utan också mot de miljontals medborgare som gav dem sin röst 2014, i hopp om ett fortsatt borgerligt styre.

Vad har hänt med Alliansens ryggrad och ideologiska kompass? Vem står upp för de grundläggande borgerliga värderingarna som rättsstat, företagande och frihet? Inte är det Alliansen i alla fall.

En opposition ska utgöra en motvikt till de styrande och måste vara pigg och hungrig. Den ska attackera makten via slipade motförslag och tvinga statsråden att vässa sina argument genom debatt. Ytterst på skalan finns hotet om misstroendeförklaring vilket också håller statsråden på tårna. Krav och granskning pressar upp prestationen och tvingar människor att vara pålästa och göra ett gott arbete.

När pressen uteblir blir regeringen lat, slarvig och verkshöjden låg. Det är knappast någon slump att regeringen mottagit oöverträffat skarp kritik från både Lagrådet, Finanspolitiska rådet och inifrån Försäkringskassans internrevision under det senaste året. Oppositionen gör nämligen inte sitt jobb.

En impotent opposition ger en oduglig regering. Låt därför höstens val bli en misstroendeförklaring inte bara mot regeringen utan också mot Alliansen. De behöver båda ett bryskt uppvaknande.”

Även om jag inte sympatiserar med (MED) så håller jag med Carolin Nielsen i hennes skrivning här, det som än kallas för Alliansen är inget alternativ till att få överta regeringsmakten. Varken de eller den rödgröna sörjan som styr nu har någon regeringsduglighet. Hade dessa politiker suttit i riksdagen för 30-40 år sen skulle de bara fått suttit de tre åren mandatperioderna var då sedan hade de sparkats ut därifrån.

Även om politikerna som styrde då hade sina fel så styrde de, eller så opponerade de om de satt i opposition, inte som i dagens riksdag då de inte vet vart de ska vända sig, om Alliansen ska stå på höger fot eller på vänster. Om de ska skyllas för att närma sig Sverigedemokraterna av vänstern eller om de ska bli skyllda av sina väljare att de inte för en borgerlig politik.

Likaså är det med Löfvenregeringen, ska de följa den socialdemokratiska andan som byggde upp välståndet en gång eller ska de ge vika åt olika småfalanger inom partiet. Ska de låta sig styras av utomparlamentariska smågrupper som skriker på gator och torg för att ge bort det lilla som finns kvar av vår välfärd. Ska de låta sig styras av ett vänsterparti som inte sitter med i regeringen men trotts det verkar bestämma deras politik till 100%.

Jag säger som Carolin Nielsen gör sist i hennes opinionsartikel, låt oss alla göra höstens val bli en misstroendeförklaring gentemot både den sittande rödgröna röran och mot en ryggradslös och impotent Allians.
Låt oss välja in politiker som vill och vågar styra Sverige.
Styra det så att vi får landet tillbaka där det en gång var.

https://nyheteridag.se/carolin-nielsen-den-impotenta-allia…/