Den misslyckade migrationspolitiken bär skulden till att Amir Zamani och Akilov finns kvar i Sverige

| 17 maj, 2018

Ebba Åkerlund, Mailys Dereymaeker, Chris Bevington, ytterligare två, och Eva Engberg är alla offer för att straff och utvisning inte fungerar i Sverige. Den misslyckade migrationspolitiken bär skulden till att Amir Zamani och Akilov finns kvar i Sverige. De borde aldrig ens ha varit här.

Amir Zamani fick uppehållstillstånd i Sverige 1989. Sex år senare dömdes han för grovt narkotikabrott till fängelse och livstids utvisning – och efter avtjänat fängelsestraff. 1997 utvisades han till Iran. Han fick komma tillbaka. 1998 ansökte han på nytt om asyl i Sverige, regeringen gav honom ett tidsbegränsat uppehållstillstånd. Det har sedan förlängts gång på gång. 2015 fick han på nytt avslag på sin begäran om permanent uppehållstillstånd, då skulle utvisningen verkställts, Migrationsverket registrerade dock honom direkt som avviken och polisen får i uppdrag att verkställa utvisningen. Han borde aldrig ha fått komma tillbaka.

Med Akilov sker i stort sett samma sak, trots avslag drev han omkring i Sverige, jobbade svart åt Özz Nüjen, och kunde i all väsentlighet finansiera sitt bestialiska terrordåd.

När det stod klart att Akilov inte ens borde ha befunnit sig i Sverige sa Stefan Löfven: “Om man får avslag måste man åka hem – annars har vi ingen ordnad migration. Morgan Johansson menade att det var polisen som hade brustit: “har man lämnat över ärendet till polisen så är det polisen som ska ombesörja själva återresan.

Annars har vi ingen ordnad migration? Det är polisen som är svaret skyldig? Det är bra magstarkt. Har migrationen någonsin var ordnad eller polisen haft tillräckliga resurser under den rödgröna sörjans mandatperiod? Har det inte snarare varit tvärtom?

Det är väl dessutom alltid oväsentligt varför de sökt sig till Sverige, om de vistas här legalt eller illegalt, om de begår brott, om de hyser extrema, antidemokratiska värderingar. Det är väl alltid synd om dem, och det svenska samhället avkrävs ett moraliskt ansvar att hjälpa dem, ända fram tills de dödar någon.

https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/skandal-att-eva-engbergs-mordare-fatt-vara-kvar-i-sverige/
https://www.expressen.se/…/eva-stampades-till-dods-nu-komm…/
https://elisabethoglund.se/…/den-svenska-asylpolitiken-ett…/