Här förespråkar Ulf Kristersson helt öppna gränser som MUF-ordförande!

| 17 maj, 2018

Nu frågar jag mig om Ulf Kristersson i grunden ändrat sin inställning till invandringen eller det bara är en fasad han sätter upp nu?
I denna Nyheter Idag-artikel finns en liten videoinspelning när Kristersson satt som MUF-ordförande mellan 1988–1992, då han i en intervju 1989 med SVT Nyheter gav han sin syn på landets invandringspolitik.
När han klart och tydligt sa att: “Moderaterna ska stå för att Sverige ska ha så öppna gränser som överhuvudtaget är möjligt.”

När han sen fortsätter med: “Den moderata politiken måste gälla alla frågor, även invandrare- och flyktingfrågorna. Alla våra värderingar om öppenhet och tolerans och frihet för enskilda människor gäller alla människor. Det gäller inte bara för svenskar.”
När SVT-medarbetaren frågar om man ska ta emot fler människor än vad man hittills har gjort och innan flyktingreglerna skärptes (Socialdemokraternas Luciabeslut, 1989).

Och Kristersson svarar på det: “Problemet är inte att människor kommer hit och vill ha en massa av oss. Problemet är faktiskt att människor söker sig från förtryck, från krig och från tortyr.”
Kristersson fortsätter sen med detta: “Det här är en dålig socialdemokratisk invandrare- och flyktingpolitik.”
Det är Samhällsnytt som lagt upp SVT-intervjun på sin Youtube-kanal
I fjol när Ulf Kristersson tog över som Moderaternas partiledare, signalerade han att Sveriges migrationspolitik måste skärpas.

Men menade han det då och menar han det nu, det är den stora frågan?
Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson sade till DN efter partistämman i Örebro i oktober: Den tidigare migrationspolitiken hade stora förhoppningar men den fungerade inte på en lång rad områden. Den tidigare politiken har förvärrat integrationsproblemen genom att inte ställa krav på dem som kommer hit.”
Men Forssell satt även med i Reinfeldts inre krets så han har säkert kvar sina migrationsvänliga tankar kvar han också.

https://nyheteridag.se/video-har-foresprakar-ulf-kristerss…/
https://samnytt.se/video-se-kristersson-som-muf-ordforande…/