Nu hävdas det att ramadan är en svensk tradition

| 18 maj, 2018

Kampen om Sverige tar sig ständigt nya uttryck. Nu hävdas det att ramadan är en svensk tradition.

Det är väl ändå märkligt, jag menar, så fort något kommer på tal som faktiskt är en svensk sedvänja, då skriks det att vi inte har någon svensk kultur, men när något som inte är en svensk tradition, då rycker samma förtrupp, företrädesvis sossar, och miljöpartister ut och hävdar att det visst är en svensk tradition. För rimlighetens skull borde vi väl först reda ut om det finns någon svensk kultur överhuvudtaget.

Och för tydlighetens skull, även då vi inte ens vet om vi har en svensk kultur, innehållandes svenska traditioner, så borde väl varenda kotte i det här landet begripa att en sedvänja är något som först vidare i generationer sedan landets begynnelse. Jag är inte så säker på att ramadan hör just dit.

Slutligen, om det inte finns någon inhemsk svensk kultur, varför hävdas att vi har en “svensk” sedvänja som ramadan? Och om påståendet skulle stämma, att ramadan är en svensk tradition, skulle det ju inte heller behövas någon integration och det skulle definitivt inte vara svårt att ta sig in i det svenska samhället. Eller hur? Alltså kan alla integrationspolitiska projekt nu skrotas.

Nåväl. Det finns en rad traditioner och sedvänjor som garanterat kan klassas som svenska. Det är också av högsta vikt att man fortsätter att utveckla dessa, för i nuläget ser det ut som att viktiga delar av den inhemska kulturen relativiseras för att göra plats för andra “svenska” traditioner.

https://nyheter24.se/…/749479-politikerna-sjalvklart-ar-ram…