Sollefteå kommun ber Migrationsverket om akut hjälp

| 18 maj, 2018

Sollefteå kommun ber Migrationsverket att omedelbart vidta åtgärder kring det asylboende som upprättades i anslutning till asylkrisen 2015.

Kommunen har hela tiden visat stor förståelse för Migrationsverket prioriteringar, skriver man, men anser nu att situationen blivit ohållbar.

Läget på boendet är all under kritik, skriver man vidare. Det bor ca 150 män där många fått avvisningsbeslut och där många mår psykiskt dåligt.

Boendet bevakas dygnet runt av vakter, vilket låter minst sagt oroande. Och den oro som finns på boendet sprider sig också uti samhället. Samhället och näringslivet har berättad om ökad otrygghet och oroligheter som går att härleda till boendet.

Boendet ska avvecklas nästa år, men fram tills dess vill kommunen att Migrationsverket tar sitt ansvar och ser till att lösa de problem som finns redan nu. Kommunen vill att det sker snarast, så man förstår ju att problemen är stora, liksom oron och otryggheten.

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp