Senaste Sifo – Ett praktfiasko för Sossarna

| 19 maj, 2018

Göran Walther hälsar från ett soligt sommarställe, han passar också på att dela med sig av en opinionsundersökning från Sifo:

Läste på text-tv att Socialdemokraterna backar, rejält dessutom, med hela 3,2 %. Sverigedemokraterna ökar istället med 3,9% . Centerpartiet backar 1,6%. Miljöpartiet backar marginellt med 0,1%. Moderaterna ökar med 0,6%, Liberalerna ökar också med 0,4%, även Kristdemokraterna med 0,1% och Vänsterpartiet med 1,2%.

Ett praktfiasko för Sossarna, med andra ord. Det är inte så konstigt. Det är nog inte så många som uppskattar sossarna eller deras lappkast än hit än dit. Det ska vara ordning och reda i migrationen och så ger man 9000 ensamkommande utan asylskäl amnesti.

En majoritet av svenskarna är i dag faktiskt för en stramare flyktingpolitik, fat det tycks inte sossarna begripa. Sverigedemokraterna – som alltid drivit linjen om en stramare politik – har enligt svenskarna den bästa politiken på området.

http://www.gp.se/nyheter/socialdemokraternas-försök-att-locka-sd-väljare-ett-fiasko-1.6073707

https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/valjarbarometern-maj-2018