Hej då Löfven! Hej då Sossar!

| 20 maj, 2018

”Vi måste förändras! Business as usual duger inte. Annars riskerar vi att somna in som parti”, säger sossarna. https://omni.se/uppgifter-om-krisstamning-inom-s-k…/a/l10JEG

Vad de krånglar till det, tänker jag. Det hela är faktiskt mycket enkelt. Det handlar om att förstå vad det är man ställt till med. Ta sossarnas identitetspolitik, vad är det förutom en politik som stoppar in människor i olika fack: invandrare, HBTQ-personer, män, kvinnor, muslimer och så vidare. Inte vidare lyckat förstås. Enligt Wikipedia är identitetspolitik ”politiska ställningstaganden som grundar sig på egenintressen och individernas egna sociala intressegrupper. Därigenom kan människors politiska åskådning gestaltas utifrån den identitet de tar sig som medlemmar av löst sammanhållna samhällsgrupper”. Kan det bli tydligare än så? NE har ingen förklaring alls. Det är nog säkrast så.

Sedan har sossarna en partiledare som ropade: “Mitt Europa bygger inga murar” för att några månader senare tvärvända. Det fick miljöpartister att i bästa sändningstid gå i taket och kalla sin egen politik för skit och brista ut i gråt.

Smått brutalt vakande sossarna också upp till det faktum att deras bostadsminister var en fullfjädrad islamist, just den biten passade ju särskilt illa med deras anspråk på att vara världens första feministiska regering.

Som grädden på moset har sossarna dessutom misskött migrationspolitiken samtidigt som de ställt övrig befolkning utanför välfärden/dragit in välfärden för övrig befolkning. Alltså samma befolkning som förväntas öppna sina plånböcker för dem som inte betalat en krona i skatt. Man behöver ju inte vara raketforskare för att begripa att någon tillsist skulle tröttna.

De har också upprepat att de bygger “ny trygghet i en ny tid” som i all väsentlighet handlat om ett bygge som utarmat den lilla trygghet vi hade. Inte minst eftersom vårt rättsväsende inte var/är uppdaterade i vår nya tids bovar och banditer, läs grova sexuella brott, upplopp, kriminella gäng, skjutningar, bilbränder.

Ett annat sänke var förstås också före detta rikspolischefen Dan Eliasson som ville lära svenskarna att ömma för förövarna är humant, och att bästa medicinen mot sexuella övergrepp i offentligheten var tafsarmband.

Det ska vara ordning och reda i asylpolitiken har Stefan Löfven också upprepat, för att sedan göra en “tvärvändning” med en obegriplig och fullständigt rättsvidrig uppgörelse med Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet som ger 9000 oidentifierade afghanska ensamkommande utan asylskäl rätt att stanna i Sverige på de skattebetalarnas bekostad.

Vad ska man säga, förutom HEJDÅ sossar!