Allvarligt skolhot – anonym källa berättar!

| 24 maj, 2018

Misstänkt skolhot i Malmö – elever anhållna

Tre 15-åringar har anhållits i Malmö misstänkta för förberedelse till mord på sin högstadieskola Bergaskolan i Malmö. Om det här har det knappats skrivits något alls, trots att det hotet var synnerligen allvarligt. PS blev däremot kontaktade av en orolig anhörig som berättar att de tre personer som planerade attentatet riktade sig till hela skolan.

Vår källa, som vill vara anonym berättar att man fann skarpt laddade vapen, ritningar över skolans lokaler, och information om olika klasser och hur många elever som går på skolan. Nu greps personerna innan något allvarligt hände, men att de var ett synnerligen allvarligt och planerat attentat är det ju ingen tvekan om. Vid husrannsakan hittade polisen filmer om skolskjutningar och även avskedsbrev.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6959008

Peter Abramo, biträdande rektor. Foto: Daniel Persson/Sveriges Radio

 

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp