Löfven vill prioritera skärpta straff, för hat mot politiker!

| 24 maj, 2018

(FOI) Totalförsvarets forskningsinstitut har släppt en rapport som visar att politiker ibland utsätts för hat och hot på internet.
Detta får statsminister Stefan Löfven att reagera kraftigt och kräver nu skärpta straff.
Enligt en rapport som tagits fram av Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, utsätts politiker för kränkande kommentarer och påhopp på sociala medier, det uppger TT. Undersökningens resultat visar att ungefär 20 procent av alla kommentarer om sex stycken kommunstyrelseordföranden kan räknas som någon form av hat, hot eller kräkningar.

SKL:s ordförande Lena Micko (S) tycker att det är väldigt tråkigt att läsa rapporten.
Hon säger till TT: “Ja, det tycker jag och tonen har blivit allvarligare, att det vänder sig mer mot personen och inte politiken. Och det har blivit brutalare och särskilt mot kvinnor. Det är vanligare än vad man tror och många drar sig för att anmäla och vi försöker uppmärksamma att man måste ta det på allvar.”
Även statsminister Stefan Löfven har läst rapporten och kräver nu åtgärder för att skydda politiker.

Löfven säger: “Att förtroendevalda attackeras på det här sättet är vidrigt. Vi måste se upp även i vårt land hur demokratin ska vårdas och utvecklas. Det är klart att människor som utsätts för det här tänker sig för både en och två gånger innan man låter sig återväljas, och då är risken att färre och färre vill göra detta. Därför ser vi nu över straffskärpningen, och det gäller både journalister och politiskt förtroendevalda. Vi måste se till att det blir hårdare straff.”
Att det ska vara straffbelagt att hota en annan människa det är helt rätt, sen om den är politiker eller bara medborgare så borde det kvitta.

Men att ha speciella regler för just politiker det förstår jag inte, ska de skyddas speciellt mycket från medborgarna?
Vilken ska då skydda medborgarna från de hot och hatkampanjer som politikerna för mot oss medborgare?
Vilket skydd ska vi medborgare ha gentemot det den kränkning politikerna utsätter oss för?
Sådana som Löfven och Co som kränkt och hatat sina politiska motståndare i snart fyra år vilka straff ska de då få mer än att de blir avsatta efter sina misslyckanden?

Sen kan man då fråga sig om man inte ska få kritisera en politiker, för kritik kan ju anses som kränkande av vissa personer. Speciellt om de vet att de gjort fel men inte vill erkänna det.
Där är sen även frågan om karikatyrer, får man rita en sådan på en politiker om Löfven, Bah Kuhnke och de övriga lättkränkta i regeringen får sin vilja igenom?
Detta liknar mer vägen mot en diktatur där vi har två skrån, ett politikerskrå som får hota, hata och kränka medborgarna som de skälva behagar.

Medan medborgarna inte får yttra någon kommentar som politikerna kan anse vara ett hot, en kommentar eller något de kan anse vara ett hatisk uttalande, eller för den delen något de kan anse vara kränkande förrän vi medborgare blir straffade för det.
För om jag hotar att inte rösta på en politiker är det då också ett hot som ska straffbeläggas?
Är det ett sådant samhälle som Löfven och Bah Kuhnke menar vi ska ha månntro?

https://nyheteridag.se/lofven-vill-prioritera-skarpta-stra…/
https://nyheteridag.se/alice-bah-kuhnke-vill-att-folket-ge…/