Löfven vill prioritera skärpta straff – för hat mot politiker

Stefan Löfven vill skärpa straffen för hat mot politiker, i sak är det bra, ingen ska behöva utstå hot eller hat enbart därför att man är politiker, men och det här ett gigantiskt stort MEN. Vad Löfven inte berättar är att han och hans parti själva bidragit starkt till hatet mot politiker, ja hatet i allmänhet.

Det bör inte vara svårt ens för Stefan Löfven att begripa att tilliten till de etablerade partierna knappast ökar om man behandlar Sverigedemokraterna och deras väljare som något katten släpat in. Utan att leda det bevis mer än påstå detta, så har det starkt bidragit till att hatet mot politiker ökat. Eller tror Löfven på fullt allvar att han och hans parti kan behandla alla som stödjer SD eller är SD-politiker som en mörk fläck i det politiska Sverige, utan att det märks? Svenska folket må vara tålmodiga men det finns en gräns.

Tidigare idag delade jag ett inlägg där Morgan Johansson (S) hade twittrat ut sitt hat mot svenska folket: “Historien om Smålandspostens falska nyhet om klockringning påminner oss om det hat mot Sverige som frodas i högerextrema kretsar.”

Med några få rader lät han sitt hat riktas mot de 60% av Sveriges befolkning som är emot böneutrop. Har vi hört Stefan Löfven säga att det är “vidrigt”, att han har en minister som ägnar sig åt detta? Nej, såklart inte för det är ju det “goda” hatet som kommer från deras kalasjnikov “värdegrunden”.

Att uttrycka sin åsikt är förenat med fara. Det beror i allra högsta grad på att våra politiker, med få undantag, kastar skit på varandra och svenska folket. Det handlar om fega påhopp där fakta förbises när det passar. De politiska åsikterna lyser med sin frånvaro, även hos Stefan Löfven. Jag kan inte räkna gångerna då Löfven låtit känslorna svalla över och hojta om rasister. Han är då rakt inte varit intresserad av att ha rätt eller fel, utan han har velat knäcka sin motståndare och velat skrämma upp folk som för ett ögonblick råkar tänka annorlunda än han.

Känslornas roll hos Stefan Löfven är så påtaglig att det blir rent av löjligt. Och så har han mage att låta som att han tar ansvar för att hatet ökar. Det enda som är vidrigt här, är Löfvens totala oförmåga att se sitt eget ansvar i att politikerhatet har ökat.

Stefan Löfven bör nog snabbt som attan kliva av sina höga hästar och själv sluta upp med vi-mot-dem-mentaliteten. Det är ju enda virrvarr av anklagelser, smutskastning , twitterkrig och artiklar där Socialdemokrater hänger ut precis vem som helst som är emot dem.

https://nyheteridag.se/lofven-vill-prioritera-skarpta-straff-for-hat-mot-politiker/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp