Tino Sanandaji: Socialdemokraternas vision i förorterna verkar vara: Tillbaka till medeltiden

”För en vecka sedan blev Skärholmsbon Gurleen Kaur Sahota attackerad och kallad för hora på grund av sin klädsel…I till exempel Skärholmen är det ofta män som stirrar eftersom jag klär mig som jag vill. Jag får jobbiga blickar och kommentarer, att bli kallad hora är vanligt. Jag hade flyttat ifrån Skärholmen ett tag, bodde i Nacka. Nu har jag flyttat tillbaka, men det börjar bli jobbigt och otryggt, så jag försöker komma härifrån igen, säger hon.

Även om könsnormerna finns mer eller mindre i hela samhället tror hon att just klädvalet kan sticka mer i ögonen hos vissa i förorterna. – Oftast hos äldre män och kvinnor. De är så vana vid sina seder och kulturer om att kvinnor måste täcka kroppen för att bibehålla familjens heder att de får en chock när någon klär sig annorlunda….För några dagar sedan kallades hon hora och slampa på Facebook av en man som tyckte att hon inte var en rättroende sikh.

Kränkande kommentarer, på webben och gatan, har blivit vardag för Skärholmsbon Gurleen Kaur Sahota.

Hon tycker bland annat att religiösa friskolor ska förbjudas och att en obligatorisk föräldrautbildning ska införas. – Och vi måste tillsammans skapa förändring. Se på de mansdominerade kaféerna – dit borde grupper av kvinnor gå, slå sig ner och utmana det. Visa att nu är vi i Sverige, här lever vi efter svenska värderingar.”

Detta gäller inte bara äldre utan sprids ned i åldrar. Några veckor sen i SVT:

“Rektorn: Vardagsheder ökar i yngre åldrar. Skolpersonal i Tynnered i Göteborg slår larm om en ökning av så kallad vardagsheder bland barn. Man sätter nu in särskilda insatser för att motverka problemet.

Barn som vaktar på varandra och skvallrar till familj och släkt, det är något som ökat enligt personal inom skol- och fritidsverksamheten i Tynnered. Enligt personalen så är det en hederskultur som nu syns lägre ner i åldrarna och där det finns svårigheter att nå fram. – Det är sju-åtta åringar som vidhåller normer hemifrån”

Våra politiker har tydligt förklarat att detta inte har med kultur att göra. Svenska föräldrar måste helt enkelt uppfostrar sina pojkar bättre och våga be Nils och Kalle sluta spotta på tjejer utan hijab och kalla de hora.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hon-blev-spottad-pa-och-kallad-hora-pa-gatan/reprev!QSI7dI6Z@mZbDJz0KDDHYQ/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •