Socialdemokraterna är desperata, köper dyra sökord för att smita förbi SD i Googles annonskö

Socialdemokraterna har pekat ut Sverigedemokraterna som en huvudmotståndare inför valet 2018. Nu försöker man med nya vägar att komma åt att informera SD anhängare om den socialdemokratiska politiken i de sociala medierna genom med hjälp av Google -annonsering försöka stjäla röster från SD. Genom sökordsannonsering i Googles annonsverktyg Adwords vill de locka in nyfikna väljare till deras egen hemsida, något som nu uppmärksammats på Twitter. Man spyr galla över SD men ändå vill de genom olika tekniska lösningar locka in SD väljare på de Socialdemokratiska hemsidan.

Sverigedemokraternas reaktion är att de är desperata och kan ta till i stort sett vad som hels för att få ut sitt budskap. Men har man ingen gångbar politik att erbjuda så köper man sökord i Google annonserna för att smita förbi Sverigedemokraterna på Webbsidorna och hamna högst upp.

Marie Grusell är doktor och expert på strategisk politisk kommunikation vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet. Hon menar att hon inte sett just den här typen av politisk reklam tidigare.

– Det här är intressant. De har varit väldigt innovativa. Det är möjligt för alla att köpa den här typen av platser. Socialdemokraterna har många av sina väljare som gått till Sverigedemokraterna, det här kan vara ett sätt att få de att vända tillbaka, säger hon.

Så lösningen på Socialdemokraterna att få tillbaka sina väljare när man inte har någon attraktiv politik att erbjuda är att köpa sökord. Så söker man tex på moderater eller Sverigedemokraterna så hamnar på en sida där Socialdemokraterna står högst upp. Men frågan är väl om de som söker på andra partier bryr sig om att Socialdemokraterna råkar stå högst upp på sidan. Kanske ändå deras desperat försök att väcka uppmärksam för deras politik konsekvenserna blir precis tvärt om. I all fal så ser vi tydliga tecken på det i de senaste opinionsundersökningarna.

Enligt Google Adwords betalar Socialdemokraterna cirka 13 kronor per klick för annonsen, samtidigt som ungefär 27 000 personer i månaden, i genomsnitt, söker på Sverigedemokraterna. Det är dock inte alla som får upp annonsen i sin webbläsare, det kan variera beroende på tidigare aktivitet som lagras i webbläsaren.

Med tanke på att Socialdemokraterna redan i februari startade sin valkampanj så får man väl säga att hittills har det bara kostat pengar med den nya strategin att försöka locka till sig väljare till partiet via sina betalade sökmotorer för att gå förbi Sverigedemokraterna i sökkön. Men  kan ju undra vilka analytiker och valstrateger  som tror att man kan få nya väljare genom att manipulera sökkön på webben,  samtidigt som man inte ha en attraktiv politik att erbjuda.

av tn

http://t-norum.bloggplatsen.se/2018/05/26/11536922-socialdemokarterna-ar-desperata-koper-dyra-sokord-for-att-smita-forbi-sd-i-googles-annonsko/

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •