Två av nattens händelser i vårt allt säkrare Sverige. 

| 27 maj, 2018

Här under följer två av nattens händelser i vårt allt säkrare Sverige.
Den första skedde i Malmö, det var en kraftig explosion som inträffade i ett trapphus på Pilgatan i centrala Malmö. Polisen har i nuläget mycket knapphändiga uppgifter om ärendet. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska smällen ha varit så kraftig att den hörts på flera kilometers avstånd.
Vid halv tvåtiden som polisen fick in de första samtalen om en kraftig explosion ägt rum på Pilgatan. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att någon form av explosion ägt rum i ett trapphus.

Magnus Lefèvre, vakthavande befär vid polisen region Syd säger: ” Vad som har detonerat vet vi inte ännu, men nationella bombskyddet och tekniker är på väg för att identifiera vad det är.”
Enligt polisen ska inga personer ha skadats fysiskt i samband med explosionen. Utöver själva trapphuset har även ”någon bil i närheten” skadats. Enligt uppgifter till SVT-nyheter ska den kraftiga smällen ska ha hörts på flera kilometers avstånd, bland annat i Västra hamnen.

Nu över till den andra händelsen.
Det var en lägenhetsdörr i ett trapphus på Hjortmossegatan i Trollhättan som sprängdes. Polisen fick in larmet vid kvart över tolv i natt och när de anlände till adressen så kunde polisen slå fast huvuddragen kring händelsen.
Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisregion Väst säger: “Någon okänd person har på något sätt sprängt entrédörren till lägenheten.”
Inga personer ska ha skadats fysiskt vid händelsen, men trapphuset fylldes med rök och räddningstjänst fick skickas till platsen. Det är nu avspärrat på platsen där explosionen ägde rum.

Andreas Odén säger till SVT-nyheter: “Under dagen ska vi försöka göra en teknisk undersökning på platsen. Det finns en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.”
SVT-nyheter frågar Odén: “Finns det något tänkbart motiv mot någon person på den här adressen?”
På detta svarar Andreas Odén: “Inte i nuläget vet vi om någon hotbild. Men det är såklart något vi försöker få klarhet i, men vi har ingen sådan information just nu.”

Ytterligare en våldsam natt i det som många kändisar och mediefolk beskriver som det allt säkrare Sverige, det som SVT-TV, TV4 och den övriga mainstreammedia försöker på alla vis förljuga och förminska. Det är det landet som i min uppväxt var en dröm att leva i, där man utan problem kunde gå vart man ville i vilken stad som helst i landet utan att riskera att bli nedslagen eller rånad.

https://www.svt.se/…/…/explosion-i-trapphus-i-centrala-malmo
https://www.svt.se/…/lagenhetsdorr-sprangd-i-trollhattan-he…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •