Kampen mot sanning och verklighet rullar nog på fram till valdagen, men vem lyssnar på nazireferenser och osaklig kritik idag?

| 29 maj, 2018

ETC – kamptidningen mot sanningen som refuserar artiklar om verkligheten välkomnar förstås skygglappsskribenter.
Självklart finns klassikern “nazityskland” med.
 
“Något har blivit ett snäpp värre i politikernas språk. Stefan Löfven och Ulf Kristersson har båda gett sig in i en öppen tävlan om Sverigedemokraternas väljare. Det är ingen hejd på kraven som riktas mot dem som flytt hit. Ja, vägen hit ska i praktiken stängas. Sverige får absolut inte framstå som ett humanare land än andra inom EU.
 
Jimmie Åkesson försöker hålla ledningen i flyktingfientlighet genom att nu föreslå ett angiverisystem välkänt från Nazityskland och Stalins Sovjet. Grannar ska åläggas att anmäla dem som gömmer flyktingar.
Kommer Ulf Kristersson och Stefan Löfven att göra halt inför denna råhet? Eller kommer de ta också denna chans att tävla om de fördomsfullas röster?
 
Det finns undersökningar som visar att den svenska opinionen har blivit mer negativ till att ta emot flyktingar. Vilken roll de tre största partiernas ledningar spelat för förändringen är svårt att säga. Medierna, med SVT:s förskräckliga ”Agenda” i spetsen, kan också ha påverkat människor.”
 
https://goteborg.etc.se/ledare/politikernas-tjat-om-invandring-ar-en-ynkedom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •