S-skräcken: Total kollaps

| 29 maj, 2018

Stefan Löfven och Socialdemokraternas kollaps var väntad för alla utom Löfven som körde på i den löwenska andan av att inte lyssna på folket. Det finns bara en grupp han riktat sin uppmärksamhet mot, vi vet alla vilken.

Att krisen hos Socialdemokraterna sprider skräck internt, är bra, det visar att de i alla fall kan reflektera. Den förmågan har ju så länge lyst med sin frånvaro i alla andra sammanhang.

Den senaste tidens utspel som syftat till att profilera sossarna som garanten för en restriktiv migrationspolitik, har inte direkt fallit i god jord, inte minst därför att de oavbrutet ger med ena handen och tar tillbaka med den andra, sprider lögner, anklagar sitt eget folk för att vara rasister, kallar oss naiva och surrealistiska, vägrar se kopplingen mellan invandring och våldtäkter, allmän oro och ökad otrygghet. Ett sådant parti kan man faktiskt inte ha ledande ställning.

Stefan Löfven har gjort några infantila försök i att hävda att sossarna är ett parti som värnar den nationella identitet som ett försök att vinna tillbaka förtroendet. Fast det har ju ändå landat i en slags bortförklaring. De har snarare använt det som murbräcka för att försöka tvinga in att invandringen inte alls hotar svenska värderingar och traditioner. Vad Löfven inte har fattat är att just den biten gått för långt redan.

I den Löwenska världen finns ingen nationell samhörighet, allt ska vara flytande, mångkulturen ska lyftas fram som landets räddning. Den igenkänning vi tidigare haft är borta. Den gemensamt identiteten är borta och svängdörrarna till Sverige står fortfarande på vid gavel. Anhöriginvandringen och de 9000 afghaner som beviljats amnesti visar att det är just så.

https://www.aftonbladet.se/a/9mQ0O9

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •