KATERINA MAGASIN – OM KRISEN ELLER KRIGET KOMMER

De flesta har vid det här laget fått broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” i sin brevlåda. Högst upp på häftet står det ”Viktig information till dig som bjudit hit terrorister och andra grova brottslingar”. Okej, det sista var inte sant, men när jag läser innehållet inser jag snabbt vilka informationen riktar sig till och därför hade det varit en mer passande överrubrik. Det mesta som står i den är nämligen rena självklarheter för oss som lärt oss att tänka själva, men jag antar att sjusovarna (som f ö bidragit till broschyrens uppkomst) behöver få grundsanningarna serverade på ett tydligt och pedagogiskt sätt. På så vis kan stundens allvar landa i dem medan de yrvaket gnuggar sig i ögonen. Det skriver idag Eva-Lisa Dezmin på Katerina Magasin.

Katerina Janouch

Statliga krisbroschyren: “En handbok för handlingsförlamade”