LO är något av en expert på att både bete sig svinigt, på medlemmarnas bekostnad, och samtidigt behandla dem som svin.

| 31 maj, 2018

Den röda kolossen, eller LO-borgen om man så vill, lovar att minst hälften av deras medlemmar SKA rösta på Socialdemokraterna”, det säger i alla fall ordföranden Tobias Baudin.

Vad kallar man ett sådant här synsätt? Man kan välja mellan diktatoriskt, tyranniskt, despotiskt, enväldigt eller egenmäktigt, alla fem passar lika bra. En ny era har i alla fall börjat skönjas på den socialdemokratiska horisonten; den diktatoriska styrningen och synen på väljarna som valboskap.

LO är något av en expert på att både bete sig svinigt, på medlemmarnas bekostnad, och samtidigt behandla dem som svin.

Men när svensken sviker vet vi ju vad Socialdemokrater gör, då tar de in nya människor, sätter dem på bidrag livet ut, och vips så har man sina nya väljare. Valboskap, typ ala: “Mitt Europa bygger inga murar”.

Kärleken tycks som aldrig blomma förr mellan Socialdemokraterna och LO. De kuttrar vidare mot nya galenskaper. Vad de inte tycks begripa är att de sätter en bild av arbetarrörelsen som diktatorisk. Det skickar budskap efter budskap om att makten utgår från dessa, lagom trinda män. Men som vi alla vet, kärlek har en tendens att vara förblindande, liksom makt har och fallet i väljarstödet kommer bli hårt, mycket hårt.

https://www.expressen.se/…/facket-lovar-lofven-250-000-ros…/

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp