Jenny Wennberg: S håller på att mäta sig rakt ner i graven!

| 1 juni, 2018

Jenny Wennberg skriver i socialdemokratiska Arbetarbladet att Socialdemokraterna tycks vara på väg mot ett katastrofval. Enligt henne så borde det inte förvåna någon då de konkurrerar med Sverigedemokraterna om invandringsfientliga och rasistiska väljare.
Här är alltså ytterligare en socialdemokratisk ledarskribent som inte vaknat upp och insett att öppna gränser inte är något ett land kan ha om det ska överleva. Sen att säga att dem som röstar eller kanske tänker rösta på Sverigedemokraterna för invandringsfientliga och rasistiska väljare är kränkande på mer än ett sätt. Sen för övrigt finns där ingen fakta i ett sådant påstående.

Hon menar att istället för att debattera migrationen så ska partiet prata välfärdsreformer, hur skolan ska bli bättre och sjukvårdens anställda fler.
Men den där Jenny Wennberg verkar inte förstå att om de inte reder upp röran av migrationspolitiken så finns där inga pengar att satsa på välfärdsreformer, finns inga pengar till att ordna så skolan blir bättre eller så att sjukvården kan anställa fler. Hon verkar inte vilja förstå att om man fallerar i en sådan viktig fråga som migrationsfrågan så kommer alla andra frågor man tar upp också att fallera. Det är det som Sverigedemokraterna hela tiden vetat om och rättat sin politik efter.

Hon fortsätter med att skriva att Socialdemokraternas vägval är förödande, etiskt och moraliskt, men också rent valstrategiskt. Frågan om hårdare tag ägs av Moderaterna. Den strama migrationspolitiken domineras av Sverigedemokraterna. Och eftersom Socialdemokraterna inte pratar välfärd, överlåter man det samtalet med väljarna till Vänsterpartiet. Det är riskabelt, särskilt med en Vänsterledare som låter mer som en socialdemokrat än Socialdemokraternas egen partiledare.
Ytterligare en gång i denna ledare så har denna Jenny Wennberg fel i sina antaganden, för det första så äger inte Moderaterna frågan om hårdare tag, den frågan ägs av Sverigedemokraterna, sen för det andra så låter inte Vänsterpartiets partiledare som en socialdemokrat, han låter mer som en gammelkommunist, en från forna öststaterna som vill förstatliga allt och straffbeskatta alla som tar egna initiativ.

Hon har ett rätt i denna ledare och det är att när Socialdemokraterna havererar, gör partiet det också lättare för den progressiva vänstern i Sverige att lägga sin röst på Jonas Sjöstedt, och rationalisera det som en röst på person snarare än parti. Sedan syns resultatet av att ha ignorerat arbetarkvinnorna ger i sin tur utslag i den senaste SvD/Sifo-mätningen. Socialdemokraterna tappar kvinnliga väljare till Sverigedemokraterna.
Det får tolkas som en konsekvens av att Socialdemokraterna visat så litet intresse och engagemang för kvinnorna som bär den svenska omsorgen och sjukvården på sina axlar, så till den milda grad att de knäcks. Hon har även rätt i att Socialdemokraterna är så gott som dödsdömt.

Till slut verkar det som hon återfått lite förstånd när hon till sist skriver. Att Socialdemokraterna kommit att bli allt mindre av en folkrörelse spelar förmodligen in i utvecklingen. Det är lättare att ignorera verkligheten om den finns på avstånd och utgör något man främst förhåller sig till genom att mäta av i opinionsundersökningar. Sveavägen 68 och regeringskansliet är inte någon vidare utkikspunkt för att förstå Sverige, eller vad som sker i landet. Och när rötterna inte längre är djupt rotade i myllan, blir det också svårare att förstå skeenden som inte med självklarhet är direkt mätbara. Som att det faktiskt fanns ett enormt engagemang för de 16 000 människor i Sverige som är beroende av LSS och assistans för sin överlevnad, när Socialdemokraterna väl tvingade människor att ta ställning och aktiverade engagemanget genom sin skoningslösa politik på området.
Så Socialdemokraterna håller på att mäta sig rakt ner i graven.
Någon inom partiledningen måste det väl ändå finnas som ser det?

https://www.arbetarbladet.se/…/jenny-wennberg-s-haller-pa-a…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •