KATERINA MAGASIN – Regeringens ogenomtänkta förslag kan bli förödande för förskolor

| 4 juni, 2018

Regeringen lägger i dagarna återigen fram ett förslag som är ogenomtänkt, rättsosäkert och orättvist. Denna gång riskerar förslaget att slå ut både personal- och föräldrakooperativ inom förskolan. Dessa omtyckta driftsformer uppvisar överlag mycket god kvalitet vid kommunal tillsyn. I en tid då det råder akut brist på förskoleplatser och barngrupperna bara blir större och större är det knappast ansvarsfullt att lägga ned välfungerande verksamhet. Regeringens förslag stöds, enligt branschorganisation för fristående idéburna förskolor (FSO), av både M, KD och L, vilket innebär att det kommer att antas. Konsekvenserna av ett sådant beslut blir förödande. Det skriver idag Medborgerlig Samlings Carolin Nielsen och Tristan Tempest.

Ping Katerina Janouch

Läs artikeln i Katerina Magasin här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp