Löfven – “Grannen i Beck”. 1 – 1.

| 4 juni, 2018

 

Läser i flödet att Stefan Löfven inte vill prata om migrationen, “flyktingarna”, “ekonomiska migranterna” (det är svårt att veta vilka som faktiskt är flyktingar och vilka som inte är det). Hur som helst, Löfven vill i alla fall inte prata mer om dem. Den frågan är redan hanterad, de har presenterat vilken politik de vill ha: Åtstramning.

Stefan Löfven vill inte heller prata om det, inte heller om otryggheten, om våldtäkterna, om no go-zonerna, om gängkriminaliteten/morden, om rånen, om ofredanden, om motsättningarna, om moskébyggen, om böneutrop, om islamiseringen av Sverige, om att arabiska är vårt andra största språk eller om polariseringen. Det är lite som att säga: Ursäkta bombningen av “flyktingar”, det var ett misstag, det som på militärspråk kallas collaretal damage, oavsiktliga skador på civila mål.

Okej då, för att prata Löfvenska, låt oss prata om välfärd och arbetsmarknad. Landets 23 särskilt utsatta områden präglas enligt polisen av social utsatthet, hög kriminalitet och parallella samhällsstrukturer. Till detta kommer alltså skolresultat som i många områden klassas som närmast katastrofala. Varför då kan man undra? Det handlar om volymer av människor, ganska stora till och med, som fylls på varje år med nya ungdomar. Ber om ursäkt, det skulle vi ju inte prata om.

Apropå det här med volymer, det har i dagarna konstaterats att invandringen innebär ett minus för statskassan och att varje flykting ger en genomsnittlig kostnad på 74 000 kronor per år för staten. Nej men vad tusan, nu är jag där igen, ber om ursäkt, vi skulle ju prata om välfärden!

Åter till välfärden. Det stora antalet asylsökande är påfrestande för hälso- och sjukvården. Särskilt utsatta områden är primärvård, tandvård och psykiatri, nej just det, det har ju för tusan inget med välfärden att göra. Dumma mig! Den frågan har ju Stefan Löfven redan hanterat, det har han ju sagt.

Det andra Stefan Löfven vill prata om är arbetsmarknaden. “Ska vi ha en tryggare arbetsmarknad eller inte?” säger han. Absolut ska vi ha en tryggare arbetsmarknad, det anser jag vara mycket viktigt till och med. Det är kanon om det också kan leda till att turordningsreglerna blir tydligare, jag menar då kanske vi en gång för alla löser det här med gruppvåltäkter.

Om vi kan prata arbetsmarknad, kanske vi även kan prata om arbetsmiljön? Det är ju också en välfärdsfråga, eller hur? 82 procent av sjuksköterskorna anser att hot eller våld mot personal inom hälso- och sjukvården är ett problem. 65 procent har själva utsatts för hot eller våld på jobbet. Det visar Framtidens Karriär – Sjuksköterskas nyligen genomförda undersökning. Tyvärr har det ökat de under de senaste åren, undrar varför? Turordningsreglerna måhända, vi måste verkligen styra upp det här med turordningen.

Goddag yxskaft!

http://www.gp.se/…/över-hälften-klarar-inte-skolan-i-utsatt…
https://www.expressen.se/…/forskaren-om-aktuellt-intervjun…/
http://sjukskoterskekarriar.se/…/2-av-3-sjukskoterskor-uts…/