“Muslimer vill ha moské i centrum”

“Muslimerna i Islamiska kulturföreningen vill ha en moské i centrala Gislaved. De letar nu efter en lämplig plats och lokal:– Vi kommer att be Gislaveds kommun om hjälp. Det här kommer att bli av, om Gud vill, säger imamen Jama Abdirahman.”

Jag ställer frågan igen, är Sverige ett muslimskt land. Arabiska är det nästa största språket, böneutrop beviljas runt om i landet, en moské med 18 kupoler, ståendes på en höjd, vänd mot Mekka, ska byggas i Rinkeby, och nu vill man bygga en moské mitt i centrala Gislaved, en ort med ca 30 000 invånare. Gislaved har också högst andel nyanlända i jämförelse med grannkommunerna Värnamo och Gnosjö enligt statistik från Migrationsverket.

Om vi kan förstå att böneutrop syftar till att proklamera en religions andliga makt över ett bostadsområde, vad tror ni att moskébyggen av de här slagen syftar till? En moské på en höjd, höjd över samhället, en annan moské mitt i ett litet samhälle. Det står bortom alla tvivel att man vill markera moskéernas betydelse i våra samhällen.

Tyvärr tror jag ingen kommer vare sig lyssna på dem som inte vill se en moské i Gislaved (trots att Gud vill) eller ta hänsyn till den tänkta placering, vilken är högst olämplig, inte minst om böneutrop också ska bli en del av centrumet.

https://www.vn.se/article/gislaved-tar-emot-flest/

https://www.vn.se/artic…/muslimerna-vill-ha-moske-i-centrum/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *