Merit Wager – Aktivisterna för att afghanska män ska få stanna i Sverige är inte nöjda…

| 10 juni, 2018

Aktivisterna är inte nöjda. Ledaren för gruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!, Ingrid Eckerman, skriver:

Många är vi som känner tyngden på axlarna lätta. Samtidigt känner vi stor sorg.

Den stora sorgen som aktivisterna känner beror på att de lyckats få de fyra riksdagspartierna Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet att rösta igenom en lag som ”bara” ska låta 9000 afghanska män, som redan i flera omgångar fått beslut om att de inte har rätt/skäl att få stanna i Sverige, söka uppehållstillstånd på nytt. En lag som inte kräver något av dem: varken betyg eller ens att de faktiskt studerar. Nej, för det räcker inte för att aktivisterna ska nöja sig; de kommer att göra allt för att få de fyra oansvariga partierna att också låta ytterligare mellan 3000 och 4000 afghaner utan rätt att vara i Sverige, få ansöka på nytt om att få stanna här. Också det i strid mot lag och rätt. Ledaren för gruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar! skriver:

Mellan 3000 och 4000 ungdomar omfattas inte av den nya lagen. Idag är deras förtvivlan stor. Hoppet är släckt. Hur ska vi hålla dem vid liv? Hur ska vi kunna väcka deras hopp igen?

Hur skulle det vara att tala om sanningen för dem i stället för att försöka ”väcka deras hopp igen”? Att tala om att de enligt svensk lag måste återvända till Iran, Afghanistan och Pakistan som de kommer ifrån? Många av dem gör ju också det: återvänder hem. För så snart de fått uppehållstillstånd i Sverige går det utmärkt för många att åka hem, då riskerar de inte längre att dödas så fort de sätter sina fötter på hemlandets mark. De har inte flytt från krig och förföljelse, de har tagit sig hit för att få ett liv. Ett bättre liv som svenska skattebetalare på grund av oansvarighet hos riksdagsledamöter, tvingas bekosta: uppehälle, bostäder, studier på gymnasiet (drygt 130.000 kr/elev enligt SCB), kostnader för rehabilitering från narkotikabruk, rättegångar efter våldtäkter och narkotika- och andra brott, sjukvård, tandvård, vård på psykiatriska avdelningar etc. Detta för att en majoritet i riksdagen anser att utlänningslagen inte behöver följas av en viss grupp före detta asylsökande, till övervägande del afghanska män.

Det är mycket svårt att förstå varför aktivisterna i de olika nätverken, uppbackade av jätteföretag i glassbranschen, av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet och många andra som dragits med i masspsykosen kring dem, obstruerar och agerar mot vad som borde respekteras: en ordnad, reglerad invandring i enlighet med den utlänningslag som existerar. Statsminister Löfven har ju sagt att ”vi ska ha en reglerad invandring”. Ska man inte lita på en statsministers ord? Uppenbarligen inte. För samtidigt som han uttalat: ”Ett nej är ett nej och ett ja är ett ja” så har han och hans parti ju kört över utlänningslagen, Lagrådets skarpa – kanske skarpaste någonsin – kritik och även andra experters varningar och starka ogillande när han lät Miljöpartiet, som verkar ha nära kopplingar till de aktivistiska lobby-nätverken, pressa fram den skamligt orättvisa och rättsstridiga ”gymnasielagen”.

Och nu marscherar afghanerna och deras påhejare igen i landet. Här på Södermalm i Stockholm den 9 juni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som sagt: nu marscherar de igen, med krav på att ännu fler afghanska män, i strid mot den lag som reglerar invandringen och vid sidan om och förbi andra asylsökande och före detta asylsökande, ska tas in och försörjas här. Det kommer nog att lyckas, det också. De fyra ”medmänskliga” partierna är inte svårövertalade att vara ”goda” och just ”medmänskliga”. Det är lätt att vara det med andras pengar och strunta i vad detta enorma mansöverskott kommer att innebära för samhället och utan att bry sig om att de raserar tron på det rättssystem som tidigare gällt: att lagar ska efterlevas och att de ska tillämpas lika för alla.

Sverige är snart inte längre ett land, ett sammanhållet land. Det är ett geografiskt område beläget mellan Norge och Finland där allt större anarki, segregation splittring råder och där det blir sämre, otryggare och osäkrare för alla att leva.

Till slut: Det finns mycket att läsa i detta ämne – och andra ämnen – på den här sajten. Använd olika sökord för att hitta texter om det som intresserar. Här finns 9198 texter…

Av Merit Wager

Originalartikeln hittar ni här…