Tursamt nog är vare sig Morgan Johansson eller den rödgröna sörjan här för att stanna

| 12 juni, 2018

Morgan Johansson har talat, jo minsann det har han: “Sex bygger på frivillighet och det är det inte så är det ett brott, och då KAN du drabbas av påföljder”, notera gärna att säger att man KAN drabbas av straff. Det är med andra ord inte säkert. Men vi kan inte förvänta sig något annat av en minister som så länge höll en viss rikspolischef bakom ryggen, vars skarpaste åtgärd var att göra tafsarmband med texten “Tafsa inte” riktad mot grupper som sett till erfarenheten huvudsakligen begicks av förövare som inte kunde läsa svenska.

Nåväl, det hindrar inte Morgan Johansson som nu med stor iver vill torgföra den nya samtyckeslagen som träder i kraft den 1 juli. Då kommer det hända grejor minsann. Plötsligt kommer det sitta i ryggmärgen på varenda potentiell förövare med en snedvriden kvinnosyn att det KAN vara ett brott att tvinga sig på någon. För att försäkra sig att inget går fel, är det bäst att den som nu ändå dristar sig till att våldta, att hota med ett vapen, sätta en penna i handen på det tilltänkta offret och tvinga denne att skriva under ett samtycke. Klappat och klart, våldtäkten kan då ta vid utan riskera några påföljder att tala om. Det blir det ju knappt ändå, så det kanske räcker med att förövaren har med sig pappret och säger till domaren att planen var att ta fram pappret, men tiden räckte liksom inte till.

Morgan Johansson har också ett löfte, han lovar hårdare tag med anledning av de uppmärksammade gruppvåldtäkterna i Malmö: “Brottsoffren ska ha så mycket stöd och hjälp som möjligt från samhället”, säger han. Hmm…vet inte om jag tycker det här visar prov på hårdare tag direkt, snarare visar han att har resignerat. Han säger ju faktiskt indirekt att gruppvåldtäkterna är här för att stanna, inte tvärtom, att de som gruppvåldtar, ska ut ur landet. Fast om man ska kunna säga det senare måste man ju förstås först erkänna att vi en viss kategori av män som ägnar sig åt gruppvåldtäkter.

Tursamt nog är vare sig Morgan Johansson eller den rödgröna sörjan här för att stanna.

Läs artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •