Malmö fortsätter brinna. Attentat sker mot skolor och radhus.

| 13 juni, 2018

Brandbombsattentat mot radhus på Axel Danielssons väg vid 23.50-tiden. När första brandstyrkan kom fram rök det både från fram och baksida på radhuset som ligger mitt i en radhuslänga. Rökdykare med slangledning skickades in för invändig släckning och efter en stund skickades ytterligare rökdykare in från framsidan av radhuset. Vid 00.20-tiden hade rökutvecklingen minskat men sannolikt blev det stora skador av eld och rök inne i det aktuella radhuset. Enligt uppgift skall någon ha kastat in en brandbomb på baksidan av radhuset. Polisen förhörde under natten de närmaste grannarna om eventuella iakttagelser i samband med händelsen. Fler bilder…

Brandattentat mot skola i V Hamnen

Brandkåren larmades vid 23.52 till en brand vid Vittra Skola på Västra Varvsgatan i Västra Hamnen. När brandstyrkan kom fram hade branden spritt sig till skolbyggnaden. Rökdykare med flera pulversläckare och slangledning lyckades slå ner branden innan den fick ordentligt fäste klassrummet på första våningsplanet. Annan brandpersonal vädrade sedan lokalerna ovanför det branddrabbade klassrummet med en övertrycksfläkt. Under natten höll brandpersonal på med eftersläckning och nermontering av en plåtfasad för att försäkra sig om att brand inte spritt sig i ytterväggen till skolbyggnaden. Uppgifter på platsen talar om personer som setts lämna platsen i samband med att skolbranden startade. Polis höll under natten förhör med minst ett vittne på platsen. Fler bilder…

Barnens teckningar från förstörd förskola

Förste förskollärare Dalia Razeq visar teckningar som barn från den nerbrunna förskolan Holma har ritat för att bearbeta förlusten av deras förskola. Teckningarna ställdes på eftermiddagen ut på Holmatorg bara ett stenkast från den nerbrunna förskolan. I en närbelägen lokal ställdes texter av barens egna berättelser ut. Även anhöriga till barnen hade varit med och skrivit om den omskakande händelsen. Fler bilder…

Av PPPRESS.SE

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •