MP vill förbjuda bensin och diesel på alla mackar i Stockholm.

| 13 juni, 2018

I sitt lokala valmanifest i Stockholm lanserar nu miljöpartiet ett förslag om att Stockholm skall vara fossilfritt 2030. De vill förbjuda all försäljning av fossila drivmedel inom stadens gränser till 2030. Detta framgår i partiets valmanifest där man ytterligare skärper Stockholms klimatmål. Därmed kan det vara sluttankat för bensin- och dieselbilar på Stockholms mackar tidigare än tänkt.
Det var idag som Miljöpartiet i Stockholm klubbade igenom sitt valmanifest på 30 punkter. Förutom att rent övergripande skärpa sin klimatfrämjande strategi ytterligare skriver man även in ett mål på att förbjuda all försäljning av fossila bränslen i Stockholm till 2030. Förbudet är tänkt att omfatta alla försäljningsställen i Stockholm och avse både bensin, diesel och övriga fossila drivmedel som inte uppfyller miljökraven.

Miljöborgarrådet Katarina Luhr Mp säger: “Vi vill förbjuda försäljning av fossila bränslen inom stadens gränser till 2030. Så bensin och diesel kommer inte att kunna säljas som det gör i dag.”
Enligt henne ligger målet helt i linje med ambitionen att få bort fossilbränsledrivna bilar från Stockholms gator till 2040. Att införa ett totalförbud mot försäljning av fossila drivmedel till 2030 menar hon därför är ett naturligt steg till ett bensin- och dieselfritt Stockholm.
Hon fortsätter: “Vi har ett mål att Stockholm ska var fossilbränslefritt år 2040. Och då är det helt rimligt att det inte heller ska gå att tanka fossila bränslen i staden, inte bara inom tullarna. Klimatarbetet går långsamt och Stockholm har chans att vara i framkant jämfört med övriga världen, därför vill vi att Stockholm tar på sig ledartröjan och visar var skåpet ska stå.”
Vad som är tänkt att hända med alla bensinmackar är ännu oklart, om förbudet skulle förverkligas.
Enligt Luhr handlar det inte om en avveckling av dem, snarare en omställning.

Hon fortsätter med: ” Vi vill att framtidens bilflotta ska tankas av förnybara bränslen, så biogasmackar vill vi ha kvar. Men bensin och diesel kommer inte att kunna säljas, man ska bara kunna tanka förnybara bränslen, säger hon.”
Enligt Luhr ska Etanol dock fortsatt gå att tanka, liksom biodiesel om det är möjligt, och hon fortsätter med: “Vi vet inte hur framtidens mix kommer att se ut. Men vi satsar främst på biogas och el i det framtida Stockholm. Så helt klart är att vi måste ha olika laddinfrastrukturer. Vi tror också att det kommer att finnas etanol och biodiesel.”
Arbetet med att ta fram nya miljözoner i Stockholm pågår för fullt. En arbetsgrupp har satts ihop men ännu har inga formella beslut fattats.

Det är svårt att inte komma med en kommentar angående detta utopiska partis förslag och mål angående klimatet.
Men det är konstigt att de inte är mer pålästa än vad de är, vet de inte om att du som bilist med en bensin eller dieselbil kan köra mellan 15 000 och 20 000 mil innan du släppt ut lika mycket CO2 som bara tillverkningen av ett batteri till en Tesla förorenar luften och enligt Aftonbladet håller inte dessa batterier mer än 10 000 mil.
Så nu undrar jag Katarina Luhr, vilket som förorenar mest?
Är det en batteribil eller en bensin eller dieselbil?
Jag tror nog att när gemene man eller kvinna får detta klart för sig gäller det nog för er att börja springa. För ni kommer att få löpa gatlopp för alla lögner ni spridit och alla dumheter ni hittat på medan ni suttit i bestämmande ställning.

https://www.stockholmdirekt.se/…/reprfm!NE@ATyPoSkzhQwClYZ…/
https://www.aftonbladet.se/bil/article21918402.ab

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •