Nuri Seyhan Kino: Kampen för ISIS’ offers överlevnad och att gå i en hjältes fotspår

| 13 juni, 2018
Som i allt annat finns det de som bara pratar och de som också gör. Jag är ointresserad av partipolitik, jag är intresserad av eldsjälar, oavsett vilket parti de tillhör eller om de är politiker eller inte. Europaparlamentarikern Lars Adaktusson och hans stabschef Charlie Weimers är i Ninveslätten i norra Irak igen. De har åkt för att undersöka förhållandena för överlevarna av folkmordet.
Det är en mycket tragisk bild Lars ger på sin blogg, dock inger han också hopp. Till exempel kommer han att kämpa för att bistånd från EU ska gå direkt till assyrier/syrianer/kaldéer och yezidier istället för, som nu, till mellanhänder.
Han beskriver också detaljerat hur det ser ut i de olika byar och städer som ISIS invaderade och vad som görs för återbyggandet av dem samt hur man ska få deras invånare att återvända. Än är inte hoppet ute för ursprungsbefolkningarna.

Lars har i snart fyra år varit den politiker i världen som kämpat mest för kristna, yezidier och andra minoriteters överlevnad i Syrien och Irak.

Tack Lars och Charlie för att ni finns. Martin, ett självklart tack även till dig som var med i början av denna kamp. Jag kommer aldrig att glömma hur jag i Beirut nonchalerade ett SMS från dig när ni just blivit attackerade av terrorister i Syrien. Den anekdoten får komma i en bok eller något.

Läs hans rapport här:

http://adaktusson.eu/splittrad-bild-av-situationen-forfolj…/

#DemandForAction

Av Nuri Seyhan Kino

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •