Tino Sanandaji: Reinfeldt löser brott

Reinfeldt löser brott ”Toaletter, pingis och yoga – här är Reinfeldts recept för trygga förorter”

Trygghetskommissionens förslag är att dra vanligt folk till torg och shoppingcentra i hopp om att det driver ut gäng. Det är egentligen ingen lösning på brott utan ett sätt att flytta brott, även om det funkar kommer kriminella bara gå hänga någon annanstans.

Intervjun hänvisar som vanligt till klyschor om New York och Rudolph Giuliani. Men kärnan i Giulianis taktik var hårdare metoder och en kraftig expansion av NYPDs polisstyrka, medan Reinfeldts kommer med Bolibompaförslag om yoga och toaletter.

”När vi tittat på det i New York kan det vara allt från pingisbord till yoga till allt som människor vill fylla sin tid med, men som är anpassad för både män och kvinnor. I New York där man gör det här då mäter man och ser till att det är balans mellan könen, så att inte blir för mycket manlig dominans, därför att då vill inte äldre och kvinnor vara kvar…Jag tror att ett område som människor ska vilja komma och stanna kvar måste tex. ha tillgång till toaletter. Toaletter som också kvinnor tycker är tillräckligt fräscha för att använda och möjliga till exempel för naturligtvis både män och kvinnor att byta blöjor på.”

Reinfeldts verklighetsfrånvända svar på var metoden bäst tillämpas är Humlegården i Östermalm och Mariatorget på söder! Som reportern påpekar redan trygga områden. Nu är jag ingen mamma som byter blöjor, men stämmer ens att det saknas toaletter kring Humlegården och Mariatorget? Finns väl gott om fräscha ställen där redan. Det låter som att Reinfeldts myslösning på kriminalitet är svar på milda obekvämheter i hans egen hippstervardag.

Se inslaget här…

Tino Sanandaji
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *