Heja polismannen Poljarevius!

| 16 juni, 2018

Polismannen som delat poliskåren Sverige, och ses som en nagel i ögat på SVT, och det fina etablissemanget.
https://www.svt.se/…/upps…/svt-granskar-polischefens-twitter

 

Jale Poljarevius twitterkonto har skapat debatt, ruskat om den vanliga ordningen att “nästan” berätta allt är den bästa lösningen för att inte oroa. SVT har ju gjort det till sin paroll att nästan berätta. OCH DE SOM INTE HÅLLER SIG INOM DE RAMARNA SOM satts av medieetablissemanget skriker att man MISSBRUKAR sin position som polis.

Samma mediestorm uppstod inte då den förre S- märkte Rikspolischefen uppmanande svenska folket att förstå en mördares bevekelsegrund, eller när SVT på bästa sändningstid omvandlade fem åldtäktsmän till offer, efter att de drogat och våldtagit en kvinna i timmar, i alla fall för SVT var kvinnan bara ett olyckligt sidospår:

Polischefen Jale Poljarevius twittrande har däremot skapat en debatt av oanade proportioner, inte minst på grund av alla de följare och likes han får – jobbigt läge förstås. Han är inte bara polis, han har också en massa 9000 följare.

Poljarevius följarna tycker förstås att det bra, men det gör inte polisens presstalesman, eller SVT som reagerat på språket i det Poljarevius twittrar ut. Brotten som samma polisman talar om är inte lika viktiga.

SVT har hakat upp sig på hur många ordet gäng används (Ver femte gång ungefär) Poljarevius använt, alltså inte på själv gängkriminalitet. Räkna ord är viktigare med andra ord.

Polismannen vill med sitt raka twitrrande vända sig till medborgarna, uppvisa en transparens mellan och ord och handling. Brott som påverkar en allmänheten är av just allmänt intresse. Det här motverkar etablissemangets bild av att allt berikar: grova brott, våldtäkter, hot, trakasserier. Det inte medborgarna vet något om mår de bättre av helt enkelt.

Poljarevius upplevelser står liksom lite iväg för kultrurberikningen. Ska denna berikning nu omnämnas ska den göra den utifrån att det här normalt: det är inte så farligt, polisen har kontroll över buset så att säga och det har alltid sett ut så här

Heja Poljarevius!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •